Dragon Age -roolipelien luova voima Mike Laidlaw jättää BioWaren / Uutiset / pelaaja.fi

Dragon Age -roolipelien luova voima Mike Laidlaw jättää BioWaren

13.10.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Dragon Age -sarjan luova vetäjä Mike Laidlaw on ilmoittanut lähtevänsä peliyhtiö BioWarelta. Mies teki ilmoituksen Twitter-tilillään julkaisemassaan viestissä, jossa hän huomioi olleensa yhtiössä 14 vuotta.

– BioWarella ollessani minulla on ollut onni työskennellä eräiden alan kyvykkäimpien ja koviten töitä tekevien ihmisten kanssa. On ollut kunnia olla osa Dragon Age -tiimiä ja minulla on kaikki luottamus sitä kohtaan, että yhdessä luomamme maailma on hyvissä käsissä, Laidlaw kirjoittaa.

Vielä lähtöilmoituksen hetkellä Laidlaw ei ole kertonut, mitä hän aikoo tehdä urallaan seuraavaksi. Näin ensi alkuun hän on innossaan voidessaan pelata muiden tekemiä pelejä ja puhua niistä Twitchin ja Twitterin välityksellä.

Dragon Agen lisäksi Laidlaw oli mukana tekemässä suunnittelutöitä ensimmäiseen Mass Effectiin sekä hoiti varsinkin tarinapuolen hommia Jade Empiren parissa.

Lähde: Mike Laidlaw (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Ykkönen oli hyvä. Muut DA:t onkin sitten hirvittävää sontaa.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Kun ottaa huomioon kuinka paljon Biowarelta on porukkaa lähtenyt vuosien varrella, ei ole mikään ihme että viimeaikaiset pelit on ollut aika heikkoja esityksiä.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus käyttäjältä Kuros

Ykkönen oli hyvä. Muut DA:t onkin sitten hirvittävää sontaa.

Se ykkönenkään ei tarinansa puolesta mikään mainio ollut. Toki se oli eniten ns. kunnon RPG, mutta siihen oli jokseenkin epäonnistuneesti otettu vaikutteita Games of Thronesta. Pelimaailma oli tylsä ja innoton. Pelissä myös pääasiassa keskityttiin pelimaailman ongelmien ratkontaan samalla kun dark spawnit kiltisti odottivat, että pelaaja tulee pistämään ne nippuun kunhan nyt kiireiltään ehtii.

Myös "joukkuetoverit" eivät olleen mitään kovin ikimuistoista settiä. Varric on mielestäni Dragon Age peleistä onnistunein hahmo, mutta ei ekassa pelissä ollut. Eka DA oikeastaan aloitti sen, mikä nykyisin tuntuu Biowaren peleissä olevan oleellista, että miellyttäviä hahmoja ei saa olla. Kaikista pitää jollain tapaa tehdä vittumaisen ärsyttäviä.

Mutta joo. Sanoisin silti itsekin, että eka oli kokonaisuutena paras eikä se missään tapauksessa ole huono peli, vaikka ehkä siltä kuulostaa.

Nostoja