Dragon Age -sarjan pääkynäilijä liittyi Baldur’s Gate -elvyttäjien joukkoon

Dragon Agea käsikirjoittamassa ollut David Gaider toimii jatkossa luovana vetäjänä BioWare-veteraanien perustamassa Beamdogissa.

9.2.2016 22:01

BioWaren hiljattain 17 vuoden työpanoksen jälkeen taakseen jättänyt David Gaider on paljastanut viimeisimmän liikkeensä urallaan. Miehen tuoreimmaksi työpaikaksi on vahvistunut nyt yhdysvaltalaispelitalo Beamdog, jossa hän on toimimassa jatkossa yhtiön luovana johtajana.

Beamdog tunnetaan tähän mennessä parhaiten Baldur’s Gate -peleistä ja Icewind Dalesta tekemistään ehostetuista Enhanced Edition -versioista. Jo tovin aikaa sillä on ollut työn alla kuitenkin myös ensimmäisen ja toisen Baldur’s Gate -pelin välimaastoon tarinallisesti sujahtava Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear, joka on noin 25 tunnin pituinen täysin uusi laajennus Baldur’s Gate: Enhanced Editioniolle. Yhtiö on myös vihjannut valmistelevansa vielä myös jonkinlaista Project Beartrapiksi kutsuttua tuotosta, josta ei kuitenkaan ole paljastettu oikein vielä mitään konkreettista.

BioWarella ollessaan Gaider tuli tunnetuksi erityisesti käsikirjoitustöistään. Mies toimi Dragon Age -sarjan pääkynäilijänä, minkä lisäksi hän auttoi tuomaan maailmaan myös niin Star Wars: Knights of the Old Republicin, Baldur’s Gate II:n kuin Neverwinter Nightsinkin. Tiedossa ei vielä tarkalleen ole, onko Gaider keskittymässä Beamdogilla johonkin tiettyyn projektiin vai onko hän kenties ujuttamassa useampiakin rautoja vielä tuleen.

Lähde: Beamdog

Lisää luettavaa