Square Enix on tehnyt joukon uusia Dragon Quest -aiheisia paljastuksia osana pelisarjan 35-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettyä verkkolähetystä.

Lähetyksen odotetuinta antia edusti tietenkin Dragon Quest XII, joka paljastui lyhyen teaser-videon voimin ja kantaa lisänimeä The Flames of Fate. Pelikuvaa, julkaisuajankohtaa tai alustoja ei vielä varmistettu, mutta Square Enix antoi ymmärtää, että tulossa olisi enemmän aikuisempaan makuun suunnattua sisältöä. Mukana on määrä nähdä myös valintoja sekä uusiksi laitettu taistelujärjestelmä.

Dragon Quest XII: The Flames of Fate on määrä julkaista samanaikaisesti eri puolilla maailmaa.

Toisena isona julkistuksena lähetyksessä nähtiin Dragon Quest III HD-2D Remake, joka uusii vuoden 1988 roolipeliklassikon mukailemaan sittemmin Octopath Travelerissa nähtyä visuaalista ilmettä. Alustoja tai julkaisuajankohtaa sillekään ei vielä paljastettu, joskin myös sen olisi määrä saada yhtäaikainen maailmanlaajuinen julkaisu.

Länsimaihin suunnitteilla on lisäksi vielä ainakin mobiilipulmapeli Dragon Quest Keshi Keshi ja sivuseikkailu Dragon Quest Treasures, jossa Dragon Quest XI:stä tutut Erik ja Mia lähtevät omalle aarteenmetsästykseen keskittyvälle rooliseikkailulleen. Alustoja tai tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole Treasurelle vielä vahvistettu, mutta uusi traileri on kyllä ulkona.

Ainakin Japaniin odottaa sopii myös uutta Dragon Quest X Offline -versiota, jonka on määrä muovata lähemmäs kymmenvuotiaasta massiiviroolipelistä itsenäinen ilman nettiyhteyttä pelattava helposti lähestyttävä versio. Dragon Quest X -pääpeli kehittyy sekin kyllä vielä syksyllä Japanissa julkaistavalla uudella laajennuksella.

Viime vuoden toukokuussa Japaniin paljastuneeseen Infinity Strash: Dragon Quest – The Adventure of Daihin saatiin siihenkin samalla vilaus neljällä uudella ruutukaappauksella. Ne ovat katsastettavissa alta.

Lisää luettavaa