Dreamfallin tekijä sijoittaa uuden sukupolven kauhunsa Norjan vuonojen ja vuorten uumeniin

Norjalainen Read Thread Games työstää ensimmäisen persoonan kauhupeliä Draugen.

31.10.2013 07:11

Oslolainen pelistudio Read Thread Games kertoi työstävänsä ensimmäisen persoonan kauhupeliä Draugen. Julkaisuajankohtaa ei vielä sanottu, mutta peli saapuu pc:lle, Macille, Linuxille ja uuden sukupolven konsoleille.

Draugen sijoittuu Norjan länsirannalle syvien vuonojen ja korkeiden vuorten uumeniin, kerrotaan pelin verkkosivuilla. Pelaajan tehtävänä on selvittää asukkaiden hylkäämän kalastajayhteisön salaisuus.

Synkkä ja ahdistava peli tapahtuu 1920-luvulla ja siihen on ammennettu skandinaavisesta kirjallisuudesta, saduista ja legendoista sekä norjalaisesta mytologiasta ja islantilaisista saagoista. Draugen-sanan kerrotaan tarkoittavan aavetta norjaksi.

Read Thread Games sai kauhupeliinsä hiljattain yli 100 000 euron apurahan Norjan filmi-instituutilta.

Norjalainen pelisuunnittelija Ragnar Tørnquist perusti Read Thread Gamesin vuonna 2012. Herra tunnetaan etenkin peleistään The Longest Journey ja Dreamfall: The Longest Journey.

Read Thread Games työstää paraikaa myös Dreamfall Chapters: The Longest Journey -peliä, joka sai rahoituksensa kasaan Kickstarterista. Episodeihin jaettu peli alkaa ensi vuoden marraskuussa.

Lähde: Polygon, Read Thread Games

Lisää luettavaa