DRM-vapaa GOG Galaxy haastaa Steamin ja kumppanit valinnanvapaudella / Uutiset / pelaaja.fi

DRM-vapaa GOG Galaxy haastaa Steamin ja kumppanit valinnanvapaudella

5.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Latauskauppapaikka GOG.com on laajentamassa toimintaansa uuden GOG Galaxy -hankkeen voimin. Kokonaisuus julkistettiin osana CD Projektin torstai-iltana pitämää tiedotustilaisuutta, jossa sitä kuvailtiin DRM-vapaaksi verkkopelialustaksi.

GOG Galaxy on käytännössä hyvin Steamin tapainen asiakasohjelma, jonka tarkoituksena on tuoda pelaajat peleineen yhteen samaan paikkaan ja auttaa näin esimerkiksi kaveruksia pelaamaan yhdessä. Galaxyn merkittävimpiä filosofioita on kuitenkin se, ettei se ole pakottamassa pelaajia käyttämään mitään ominaisuuksiaan, vaan se nimenomaan pyrkii alusta asti olemaan kaikkine osineen vapaaehtoinen käyttää.

Vapaaehtoisuuden rinnalla Galaxy haluaa myös vannoa avoimen pelaamisen nimeen. Tarkoituksena palvelun ylläpitäjillä on, että Galaxy voisi mahdollistaa pelaamisen sellaisissakin olosuhteissa, joissa toiset pelaajat ovat ostaneet pelinsä esimerkiksi GOGista, toiset Steamista.

Galaxyn esittely jäi vielä tiedotustilaisuudessa varsin pintapuoliseksi ja siitä onkin tarkoitus kuulla lisää vielä myöhemmin tänä vuonna.

GOG Galaxyn kotisivuihin tutustuessa voi  itselleen käydä hakemassa pääsyä nyt myös juuri Windowsille ja OS X:lle julkistetun The Witcher: Adventure Gamen beetatestaukseen. Adventure Game on alkujaan lautapeliksi syntynyt The Witcher -kokemus, joka uusien versioiden myötä mukautetaan tietokonepelimuottiin.

Jo aiemmin Adventure Gamea on tuotettu myös iOS- ja Android-laitteille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

www.gog.com on juuri Witcher 3 ennakkotilattavissa 50€ hitaan ja täälä myös lukee näin:

Lainaus

Since the price in your region is almost $15.98 higher than in the US, we’re giving you $15.98 back (~€11.98) in bonus codes to get free classic games from GOG.com.

Oispa jokanen pelilafka tämmönen!

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Kunnollisen asiakasohjelman uupuminen on kyllä ollut mikä GOG:ssa hieman harmittanut. Jotkut tykkäävät siitä että pelit saa ilman ylimääräistä roskaa, mutta kyllä itse tykkään käytännöllisyydestä että pelit on aina ajan tasalla ja kaikki muut roskat acheista kaverilistaan on saatavilla.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Kaze88

www.gog.com on juuri Witcher 3 ennakkotilattavissa 50€ hitaan ja täälä myös lukee näin: LainausSince the price in your region is almost $15.98 higher than in the US, we’re giving you $15.98 back (~€11.98) in bonus codes to get free classic games from GOG.com.
Oispa jokanen pelilafka tämmönen!

Vielä parempi olisi jos oman tapansa mukaan antaisi tuon pelin siihen oikeaan hintaan ilman, että sitä tarvitsee käyttää heidän omassa kaupassaan. En valita tästä, mutta kuitenkin, eikös se niiden motto ole ollut alusta lähtien?

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä frozen

beta näyttäisi koskevan vain tota witcher adventure game juttua mutta ei galaxiin

Näinhän tuo näyttäisi sittenkin tarkalleen menevän. Muovasin hieman uutisia.

-Panu

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Galaxyn esittely jäi vielä tiedotustilaisuudessa varsin pintapuoliseksi ja siitä onkin tarkoitus kuulla lisää vielä myöhemmin tänä vuonna. Sen beetatestaajaksi voi ilmoittautua kuitenkin jo nyt.

beta näyttäisi koskevan vain tota witcher adventure game juttua mutta ei galaxya

Nostoja