DS otti takaisin kärkipaikkansa / Uutiset / pelaaja.fi

DS otti takaisin kärkipaikkansa

12.10.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
16

PSP on hallinnut Japanin laitemyyntiä jo parin viikon ajan, mutta nyt Nintendo DS onnistui viimein ottamaan ykköspaikkansa takaisin. Niukka alle tuhannen yksikön ero takasi DS:lle ykköspaikan, mutta kuinka kauan? PSP:n kohentunut myynti on tehnyt Japanin laitemyynnin seuraamisesta taas jännittävää ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin sen ja DS:n kamppaillessa japanilaisista kuluttajista.

Muuten lista näyttääkin vanhalta tutulta Japanin myyntilistalta. PS2 ja PS3 ovat tasoissa, Wii on suosituin kotikonsoli ja Xbox menestyy heikosti.

Japanin laitemyynti:

DS Lite: 87 445
PSP: 86 895
Wii: 20 704
PS3: 10 822
PS2: 10 446
Xbox 360: 1 547

Lähde: Media Create

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvin se Xbox 360 jaksaa myydä :-)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kovin pieni ero... Mutta tuo vain tarkoittaa, että kummatkin ovat loppujen lopuksi haluttuja..
Nintendo tarjoaa vähemmän suoriutumispaineita aiheuttavia hauskoja pelejä, kun taas sony suoriutumis pelejä, jotka ovat yleensä Jännittäviä.
Sitten kun miettii, niin M$ tarjoaa samalla kaavalla, samankaltaisia pelejä kuin sony... Kaiken lisäksi kummallekkin koneelle samat pelit ja moni xboxin hittipeli/yksinoikeuspeleistä väännetään vielä tietokoneelle... Jees..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No eikös tämä nyt ollut selvää. Siinä missä PSP:n luvut ovat laskeneet tasaisesti niin DS on pysynyt paikoillaan taikka noussut kuten tässä tapauksessa. En usko, että PSP olisi lähi aikoina ottamassa paikkaansa takaisin, koska seuraavaa killerpeliä saa ilmeisesti odottaa vähän pidemmän aikaa.

Suurin yllätys tässä on se, että DS myi noinkin vähän vaikka Crimson Red -väri tuli kauppoihin. DS:llä on vahva valikoima pelejä tulossa vielä tänä vuonna ja vielä vahvempi ensi vuonna. (Fire Emblem, Dragon Quest, Final Fantasy ja jne.)

Käyttäjän N360T kuva
N360T

aika nuikka ero psp ja ds

Käyttäjän madKORfan kuva
madKORfan

En ymmärrä uutisen kirjoitustyyliä, uutisten ei ole tarkoitus ottaa kantaa. On taito kirjoittaa asioista neutraalisti, tekee asiasta uskottavan. Nyt uutinen toi ikävästi mieleen fanipojan kotisivun.

Laitteiden kokonaismyyntejä ajatellen DS Liten ylivoima on toistaiseksi kiistämätön. Sony toi PSP:ta uuden mallin (ja tärkeän pelin), väkisinkin se nostaa myyntiä. Laite tipahti kuitenkin jo muutaman viikon jälkeen toiselle sijalle, DS Lite jyrää. Näillä myynneillä "melkein jokaisella" on jo kyseinen laite, mutta edelleen se on suositumpi kuin kilpailijansa, jopa uudet sellaiset (uusi PSP).

Henkilökohtaisesti ihmettelen miten DS Lite käy näin pirun hyvin kaupaksi. Laitteelle on iso tukku pelejä, mutta kuitenkin laadukkaiden pelien valikoima on paljon pelaavalle edelleen ikävän rajoittunut. Vanhoista peleistä tehdyt versiot DS:lle (esimerkkeinä Sim City ja Theme Park) jaksavat viihdyttää hetken, mutta kovin pitkäikäistä hupia ne eivät ole. Uusia ja mielenkiintoisia pelejä on tulossa, mutta odottavan aika on pitkä.

Ehkä Nintendo on todella onnistunut visioissaan ja nyt DS Liteä ja Wiitä ostavat myös ne henkilöt, jotka eivät muilla konsoleilla pelaa. Heille DS Liten pelivalikoima on varmasti enemmänkin kuin riittävä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos DS myy vajaa 90 000:tta kappaletta viikossa niin eikös kohta kaikilla japanilaisilla ole jo DS. Varsinkin kun ottaa huomioon kuinka kauan se on ollut listaykkösenä lukuunottamatta viimeistä paria viikkoa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No niin. Nyt on taas järjestys palannut maahan. Näitä muutaman viikon myynti juttuja tulee ja menee (Halo3 ja PSP:n FF) mutta Nintendo se kuitenkin siellä 1 pallilla suurimaks osaks aikaa istuskelee.

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Kyllä minä luulen että ensi viikolla DS on kärjessä hieman suuremmalla erolla PSP:n.Muut sijoitukset eivät tosiaan yllätyksiä, katsotaan pystyvätkö tämän vuoden "huippupelit" nostamaan Xbox 360 myyntiä.....

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

Eipä tullut yllätyksenä. Kiva kuitenkin, että listoissa nähdään jotakin vaihtelua aina välillä :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

ostan wiin seuraavista syistä : pokemon,metroid prime 3,super smash bros brawl ja the legend of the zelda twiling princess (;