DS tehostaa lasten koulunkäyntiä / Uutiset / pelaaja.fi

DS tehostaa lasten koulunkäyntiä

29.10.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
17

Nintendon miljoonia myynyt DS-konsolin Brain Training -sarja on suunniteltu virkistämään ja verryttelemään aivoja. Pienillä matemaattisilla laskuilla ja tehtävillä on tarkoitus harjoittaa pelaajan aivoja pienissä annoksissa.

Matemaattisten tehtävien positiivisista vaikutuksista on nyt myös näyttöä, kun skotlantilaisen Dundeen kaupungin koululaiset pelasivat More Brain Training -peliä 15 minuuttia joka aamu. Vertailun vuoksi koulussa oli myös testiryhmä, jonka oppilaat eivät pelanneet Brain Trainingiä.

Peliä pelannut ryhmä oli motivoituneempi opiskelemaan, keskittymiskyky nousi ja käytös luokkahuoneessa oli parempaa. Aivojumpalla oli kiistaton vaikutus varsinkin oppilaiden käytökseen, joka oli huomattavasti rauhallisempaa aivojumpan myötä.

Vaikka tutkimus olikin pienimuotoinen, sillä on vaikutusta. Sen myötä asiaa saatetaan jatkossa tutkia kattavamminkin, ja parhaassa tapauksessa koulut saattavat tehdä vartin aivojumpasta osan jokaista koulupäivää.

Lähde: BBC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Hieno juttu ja varmasti on helpompi lähteä mietiskelemään ja opiskelemaan vetreillä ja lämpöisillä aivoilla kuin kylmillä ja kankeilla.

Käyttäjän jones kuva
jones

No johan pomppas.. Nintendo se saa ihmeitä aikaan joka paikassa.. aluksi kuntoilu kehiin Wiillä ja nyt tämä.. Miksi en itse ole enää koulussa.. olisi ollut meinaa tarvetta tuolle kapistukselle silloin :D

Käyttäjän Kane kuva
Kane

Olisi loistavaa jos peli olisi suomenkielinen..voisivat ne, jotka ovat siitä kiinnostuneet englanninkielisissä maissa(lapset, nuoret ei-pelaajat, vanhukset) myös pelata suomessa. Silloin nimittäin harkitsisin sen antamista isovanhemmille ja vaikka mainostaisin sitä kouluihin :D

Minusta jos lapselle antaa DS:n kaltaisen vehkeen niin siinä on paljon parempi fiilis kuin joku kuukaudessa temmattu PC opetus-peli jossain nurkassa pelattuna. Ja DS:llä ei pysty ihan noin vain "haahuilee nettiin"

Käyttäjän RuleZ kuva
RuleZ

Tuskin tuo minun koulun käynttiäni auttaa :D
Mission Impossible!

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Tuohan voisi vaikka auttaa minun koulunkäyntiä :D
Odotan päivää kun tämä tulee tapahtumaan Suomessa, ja vielä joka päivä.Mutta kyllä se Doom olisi parempi... :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mission impossible 4, coming soon to the movie theaters.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kohta hyökkää xbotti sanomaan ettei huonoilla grafiikoilla voi parantaa mitään :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

iha vitun perseestä

Käyttäjän FINReko kuva
FINReko

Nämä testien tulokset on oikeastaan mahdotonta todeta oikeiksi ennenkuin voidaan kloonata identtisiä ihmisiä. Aivan sama mitä yrität oppia päivittäin tietyn ajan auttaa sinua niissä asioissa edes jonkin verran. Tuo testituloskin riippuu aivan keille kone on annettu ja millainen mieli/fiilis heillä on ollut kun ovat kouluun astuneet.

Käytökseen peli voi kyllä vaikuttaa, koska pelaajat joutuvat keskittymään peliin ja sitten vasta itse oppituntiin.

Näistäkin tuloksista voisi kiistellä loputtomiin, mutta olen itse ainakin sitä mieltä, että tuskin se niin paljoa vaikuttaa paitsi jos koko matikan tunnit pidettäisiin brain trainingin parissa, jolloin oppilailla olisi hauskaa ja silloin saattaisivat oppiakkin paremmin.

Käyttäjän Wixtonttu kuva
Wixtonttu

Tuo olisi hyvä, mutta... Valtion pitäisi lahjoittaa kouluille rahaa tätä varten Kawashima-projektiksi nimettynä ja ne verot... Pitäisiköhän vaihtaa Big Brain Academy tuohon? Kannattaisiko?

Nostoja