DS:n suosio huipentui Euroopassa / Uutiset / pelaaja.fi

DS:n suosio huipentui Euroopassa

22.11.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
10

Kuinka moni olisi uskonut Nintendo DS:n huimaan suosioon vielä maaliskuussa 2005? Kaksiruutuinen käsikonsoli on myynyt reilun puolentoista vuoden aikana yli seitsemän miljoonaa kopiota. Lisäksi kuusi alustan peliä ovat rikkoneet miljoonan kappaleen rajan Euroopassa kevyesti.

Esimerkiksi Dr. Kawashima’s Brain Training: How old is your brain? ja Animal Crossing: Wild World ovat ylittäneet viime aikoina miljoonan kopion rajapyykin. Nintendon supersuosittu koirankoulutuspeli Nintendogs on puolestaan jo yli neljällä miljoonalla eurooppalaisella.

Myös Mario on myynyt totuttuun tapaan kiitettävästi: New Super Mario Bros., Super Mario 64 ja Mario Kart DS ovat kaikki reilusti miljoonan paremmalla puolella.

- Olemme erittäin tyytyväisiä DS:n ja DS Liten suosioon Euroopassa. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että sekä satunnais- että aktiivipelaajat ovat suosineet monia samoja pelejä. Se on auttanut meitä menestymään. Nintendo on ylpeä roolistaan konsolimarkkinoilla, ja odotamme paljon Wiin joulukuiselta julkaisulta, Nintendon Euroopan markkinointijohtaja Laurent Fischer toteaa.

Esimerkiksi juuri Nintendogsin kaltaisilla peleillä Nintendo on vahvistanut asemaansa satunnaispelaajien ja pelaamiseen vasta tutustuvien keskuudessa. DS:n omistajista peräti 44 prosenttia on naisia. Nintendo toivoo tavoittavansa yhä uusia kuluttajaryhmiä laitteidensa avulla.

Nintendo ei ole kuitenkaan ainoa, joka on hyötynyt DS:n suosiosta. Myös monien muiden kehittäjien pelit ovat menestyneet myyntilistoilla. Ubisoftin markkinointipäällikkö John Parkes kommentoi asiaa seuraavasti:

- Nintendo DS on tarjonnut meille paljon uusia mahdollisuuksia. Olemme seuranneet innokkaina peliemme myyntilukuja. Odotamme uusien pelien julkaisemista DS:lle vuonna 2007.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvin menee DS:llä ja hyvä niin :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Eli uutisen voisi sanoa myös näin: Maailmalla nyt vähän yli 7 milj ääliötä!"

Voit sanoa itseäsi viisaammaksi? Kommenttisi perusteella olet tasolla: ei mitään.
Ei millään pahalla :P

Itse olen pitänyt DS:n peleistä seka laitteesta.
Ja pakko myöntää että koriin on tarttunut New Super Mario Bros., Super Mario 64, Mario Kart DS ja Animal Crossing Wild World jotka uutisessa mainittiin, loistavia pelejä kaikki!
Toivottavasti vuonna -07 tulee yhtä hyviä :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Awww. Kun vielä opit käyttämään isoja alkukirjaimia, pisteitä, hallitset oikeinkirjoituksen ja pääset yläasteelle, niin huomaat ettei se Tony Hawk ole paras peli maailmassa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vielä pari hitti peliä ds:lle ja klassikko on valmis :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itse toivoisin DS:lle lisää 3rd partyn pelejä. Nintendon konsolit ovat vain tekosyy myydä Nintendon omia pelejä. Ja hyvä tekosyy onkin.

Käyttäjän madKORfan kuva
madKORfan

Päädyin lopulta hankkimaan uuden pelilaitteen. Harkitsin pitkään ja hyvin tarkkaan, valintani oli lopulta DS Lite. Miksi?

Televisioni on yli viisi vuotta vanha, mutta siinä ei ole mielestäni mitään vikaa. Nykyiset konsolit toimivat sillä hyvin, eikä se ole ollenkaan huono elokuvien katselussakaan.

DS Lite ja yksi peli maksavat yhteensä noin 200 euroa. Xbox 360 ja PS3 jäävät hyllylle, jos ehdotan ostoa kyseisellä summalla. Mukaan pitää tietysti tuolla summalla saada yksi peli.

En omista laajakaistaa, tänne ei sellaista saa. Enkä muutenkaan haluaisi pelikoneeni päivittelevän itseään automaattisesti, haluan tietää mitä laitteeni tekevät ja kun en niitä käytä, niin virta on kytketty pois. Jopa valmiustila.

En kuluta nykyään hirveästi pelejä, mutta hyviä pelejä jaksaa pelata uudelleen ja uudelleen. Hyvin harva peli on kuitenkin jopa 70 euron arvoinen. DS Liten pelit ovat aika edullisia.

Olen ostokseeni yllättävän tyytyväinen, vaikka pelitunteja ei ole takana nimeksikään. Ei tarvinnut pelilaitteen lisäksi hankkia uutta televisiota, että saa kaiken hyödyn laitteesta irti.

Xbox 360 ja PS3 ovat mielestäni liikkeella aivan liian aikaisin. Palataan asiaan muutaman vuoden päästä, kun laitteiden ongelmat ovat korjattu ja pelivalikoima riittävän laadukas ja monipuolinen. Toistaiseksi minulle riittää hyvin vanhat konsolit, DS Lite ja Pelaaja. Pelaaja siksi, että on kuitenkin mielenkiintoista lukea uutuuksista. Wii on iso kysymysmerkki, mutta toistaiseksi Nintendon DS Lite riittäköön.

Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm

Nintendo on ehdottomasti ansainnut hyvät myyntiluvut. Odotan innolla ensi vuotta ja sen pelitarjontaa.
Niin ja btw, näyttää Nintendo ja Ubisoft olevan melko hyvissä väleissä. ^^

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä DS. Go Nintendo. Todella hyviä pelejä on tullut DS:lle ostettua. On Mario kart DS, New Super Mario Bros ja ensiviikolla Yoshi`s Island DS.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Odottakaa vaan kun Pokémon Diamond ja Pearl julkaistaan ensi vuoden aikana länsimaissa. DS:n yksi pääkohderyhmistä kun kuitenkin on nämä 7-10 vuotiaat (Nintengogs, AC jne.) niin varsinainen potti räjähtää vasta silloin. Muutama miljoona uutta DS Litea ja Pokémon D/P:tä myydään Euroopassa taatusti julkaisun jälkeisinä kuukausina.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

DS rulettaaa!!!