Duke Nukem 3D:n pelimoottorille löytyy vielä käyttöä – Ion Maiden varhaisjulkaistiin Steamissa

Duke Nukem 3D:lle aikoinaan eloa puhaltanut Build-pelimoottori on löytänyt uusiokäyttöä Steamiin saapuneessa Ion Maidenissa.

1.3.2018 18:20

Entinen Duke Nukem -sarjan julkaisija 3D Realms on elvyttänyt klassisen Build-pelimoottorinsa. 90-luvulla muun muassa Duke Nukem 3D:tä ja Shadow Warrioria vauhdittanut teknologia toimii nyt pohjana uudelle Ion Maiden -räiskintäpelille, jonka early access -myynti käynnistyi tällä viikolla Steamissa.

Aivan alkuperäisessä kuosissa Ion Maiden ei hyödynnä Buildin voimaa, vaan peliä varten siihen on tehty muutamia hienosäätöjä. Ulkoisesti ja toiminnaltaani Ion Maidenissa on silti paljon yhteistä 3D Realmsin vanhojen räiskintöjen kanssa, kuten oheinen traileri jo jossain määrin osoittaa.

Ion Maidenin varsinaisesti kehityksestä on vastannut yhdysvaltalaistiimi Voidpoint. Peli toimii eräänlaisena esiosana parin vuoden takaiselle Bombshellille. Alunperin siitä kaavailtiin itse asiassa pientä kylkiäistuotetta Bombshellia varten, mutta sittemmin se on kasvanut aina vain isommaksi ja itsenäisemmäksi kokonaisuudeksi.

Suunnitelmissa 3D Realmsilla ja Voidpointilla on pitää Ion Maiden early accessissa puoli vuotta.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa