E3-huhut kuumenevat: Tulossa Skyrim-remaster? Prey 2? Lisää Wolfensteinia? Injustice 2? Uusi Dead Rising? / Uutiset / pelaaja.fi

E3-huhut kuumenevat: Tulossa Skyrim-remaster? Prey 2? Lisää Wolfensteinia? Injustice 2? Uusi Dead Rising?

7.06.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

E3-pelimessut käynnistyvät ensi viikolla ja sen siivittämänä erinäisten pelitalojen lehdistötilaisuudet tekevät myös tuloaan. Odotettavissa onkin jälleen joukko erilaisia julkistuksia, joista mahdollisesti osa on saattanut nyt viime aikoina valahtaa julkisuuteen internetin taikavoimien kautta.

Yksi piakkoin paljastuvista peleistä saattaa hyvinkin olla Mortal Kombat -tekijöiden uusi supersankaritaistelupeli Injustice 2. Pelisivusto Polygon on raportoinut saaneensa GameStopin suunnalta käsiinsä kuvan mahdollisesta peliä varten luodusta mainosjulisteesta, mitä ennen pelistä on kuultu aiemmin huhuja jo myös ranskalaisen Gameblog-sivuston raportin kautta. Onpa pelisarjan luoja Ed Boon pitänyt hiljattain myös Twitterissä mielenkiintoista profiilikuvaa, jossa pälyilee mitä ilmeisemmin roomalainen numero kaksi. Hän myös julkaisi julistevuodon alla nyt tiistaina oheisen Twitter-viestin.

Toinen mahdollinen paljastustaan odottava peli saattaa vuorostaan olla Dead Rising 4. Pelisivusto ThisGenGaming julkaisi tuotoksesta hiljattain mahdollisia kuvia, minkä ohella sisäpiirilähteitä omaava NeoGaf-käyttäjä ekim on vihjaillut, että tuotos voisi olla jouluteemainen uusioversio ensimmäisestä Dead Risingista ja saapua ulos ainakin Xbox Onelle ja Windows 10:lle.

Bethesdan sunnuntaisesta lehdistötilaisuudesta on myös piisannut huhuiluja. Eurogamer-sivusto kertoo kuulleensa puheita niin The Elder Scrolls V: Skyrimin remasteroidusta versiosta, uudesta Wolfensteinista, The Evil Within 2:sta kuin Prey 2:sta. Tuotoksista on hajanaisesti ollut puhetta muuallakin internetissä. Esimerkiksi sisäpiirilähteistään tunnettu shinobi602 on vihjaillut tuoreessa podcast-vierailussaan Bethesdan valmistelevan jonkinlaista remasterointia, kun taas viime syyskuussa Wolfenstein: The New Orderin ääninäyttelijä möläytti uuden natsiräiskeen olevan työn alla. Prey 2:n on vuorostaan kerrottu jo aiemmin päätyneen peruuntuneeksi, mutta jo pidemmän aikaan sen on huhuiltu olleen työn alla Dishonored-kehittäjä Arkane Studiosin teksasilaisessa toimipisteessä. The Evil Within 2 -huhu roikkuu toistaiseksi sen sijaan aikalailla vielä omillaan.

Lähde: Eurogamer, Kotaku UK, Gematsu

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Toivottavasti Prey 2:n. Ja vielä julkistus samaan tapaan kuin Fallout 4, eli tulee tämän vuoden lopulla.

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

Ei kyllä kiinnosta mikään noista :P

Käyttäjän Ziisus kuva
Ziisus

Omaan silmään pisti noista peleistä Skyrim. Minkäköhän takia tuolle pelille tarvittaisiin remastered versio? Näköjään trendinä on, että jokaisesta isohkosta edellisen sukupolven pelistä tehdään uusioversio. Ainakaan PC:llä ei ole kovaa kysyntää, koska modien ansiosta kyseinen tuotos on jumalattoman kaunis vielä tänäkin päivänä. Ilmeisesti kuitenkin PS4 / Xbox Onella on tarpeeksi kysyntää tuolle? Ennemmin itse haluisin nähdä Oblivionin uusioversion. Se oli kuitenkin sen verran heikohko konsoliporttaus varsinkin Xbox 360:llä, mutta pelinä aivan tajuttoman siisti tapaus.

Itseäni kyllä kiinnostaa Prey 2 todella paljon. Aikoinaan Prey yllätti itseni totaalisesti. Pelkään vaan pahinta, ettei jatko-osa pysty enää mitenkään tarjoamaan samanlaista pelinautintoa. Toivottavasti olen väärässä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Wolfenstein nyt aika varmasti tulee (mikä on loistavaa!) ja en tiedä miksi ei Injusticekaan jatkoa saisi. Skyrim on ilmeisesti kohtuu toivottu remaster (itsekin voisin harkita ostoa), joten aika varmalta sekin tuntuu. Evil Within taisi menestyä ihan kohtuullisesti, joten mikseipä jatkoa olisi tulossa.

Preyn jatko on näistä se vähiten uskottava tapaus mutta miksipä ei voisi jotain olla tulossa. Ei kuitenkaan varmaan sitä, mitä on aiemmin näytetty, vaan uskon, että on kokenut muutoksia.

Dead Rising 4 kuulostaa myös ihan loogiselta muuten mutta että ensimmäisen pelin joulu-remaster? Nimessä silti numero 4? Aika outoa. Oli miten oli, niin varmasti Dead Rising jotain jatkoa saa.

Lainaus käyttäjältä Ziisus

Omaan silmään pisti noista peleistä Skyrim. Minkäköhän takia tuolle pelille tarvittaisiin remastered versio? Näköjään trendinä on, että jokaisesta isohkosta edellisen sukupolven pelistä tehdään uusioversio. Ainakaan PC:llä ei ole kovaa kysyntää, koska modien ansiosta kyseinen tuotos on jumalattoman kaunis vielä tänäkin päivänä. Ilmeisesti kuitenkin PS4 / Xbox Onella on tarpeeksi kysyntää tuolle?

Samasta syystä kuin muutkin remasterit: porukka pelaa nykyään eri laitteilla kuin aiemmin ja jos on jokin peli, josta pitää, niin sitä olisi mukavampi pelata sillä nykyisellä laitteella. Asiaa tuskin haittaa sekään, että peli pyörisi ja näyttäisi paremmalta kuin aiemmin.

Itse olen pelannut Skyrimiä eniten pc:llä (emopeliä kymmeniä tunteja, tarina läpi ja silti 2-3 factionia kokonaan pelaamatta) ja myöhemmin ostin myös halvalla X360:lle, jolla en lopulta pelannut edes pääjuonta läpi kun muut pelit veivät aikaa.

Kummallakin alustalla on pelissä siis paljon vielä tekemättä ja jälkimmäiselle ostin lisäritkin alesta enkä ole kokeillut niiden tuomia asioita. Tulisi varmaan pelattuakin peliä joskus kun ei tarvitsisi kaivaa vanhaa konsolia jostain kaapista esille. Ja onhan Skyrim kuitenkin sellainen "ikuisuus"-peli, että olisi mukava aina välillä jauhaa vähän eteenpäin muiden pelien ohessa. Nyt ei jaksa kun pelaaminen keskittyy konsolille, jolle tuota peliä ei (vielä) ole.

Käyttäjän myllylyly kuva
myllylyly

Oisi kyllä kiva nähdä remasteri mistä tahansa muusta Elder Scrollssista.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Zappah@

Siis tuo Dead Rising 4 on huhujen perusteella remake ei siis remastered. Jouluteemalla, isommalla pelialueella, uudella tarinalla, neljän pelaajan co-op:lla jne.

Dead Rising 4, Injustice 2, ja Skyrim ainakin kiinnostaa.

Käyttäjän Ziisus kuva
Ziisus
Lainaus käyttäjältä zappah

Samasta syystä kuin muutkin remasterit: porukka pelaa nykyään eri laitteilla kuin aiemmin ja jos on jokin peli, josta pitää, niin sitä olisi mukavampi pelata sillä nykyisellä laitteella. Asiaa tuskin haittaa sekään, että peli pyörisi ja näyttäisi paremmalta kuin aiemmin.

Varmaan tälle löytyy pelaajia, mutta ennemmin näkisin juurikin mainitsemani Oblivionin listan kärjessä. Sille olisi luultavasti paljon ostajia konsolien lisäksi myös PC-rintamalla, kun harvemmalla on tuota peliä Steamin puolella ostettuna. Tämä Skyrim on kuitenkin sen verran tuore tapaus, jolle en ihan heti odottanut uusioversiota. Oblivion kaipaisi todellakin uutta nostetta. Pelinä tuo on ainakin omasta mielestäni Skyrimiä huomattavasti kovempi tapaus. Selkeästi sellainen peli joka hyötyisi huomattavasti remasterista, koska julkaisusta on kulunut jo 10 vuotta. Myös konsoliversiot oli selkästi heikohkoja laadultaan, jonten mielellään näkisin Cyrodiilin maailman heräävän eloon myös PS4 / Xbox One:lla.

Mitä tulee tuohon parempaan ulkoasuun ja pyörimiseen, niin aivan varmasti uusilla konsoleilla saataisiin Skyrim 1080p + kauniimpi ulkoasu, mutta pahoin pelkään ruudunpäivityksen pysyvän siellä 30 tasossa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Modien avulla Skyrimista saa jo nyt PC:llä "remasteroidun" version, joten se nyt ei ainakaan kiinnosta.....toki tämä antaa myös konsolipelaajille mahdollisuuden entistä komeampaan peliin, mutta mielummin olisin kuullut uutisia jo vaikka TES VI:sta, tai sitten Oblivionin remasteroidun version, kuten Ziisus totesikin niin sen julkaisusta tuli nyt keväällä kuluneeksi jo 10 vuotta (jumankauta kun sitä rupeaa tuntemaan itsensä vanhaksi...) ja kaipaisi ehdottomasti enemmän ehostusta kuin Skyrim.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Toivon kovasti, että Bethesda on pistänyt aikansa ja resurssinsa johonkin aivan muuhun kuin Skyrim-remasteroinnin kaltaiseen hyödyttömyyteen. Uusi Wolfenstein olisi kyllä kova paukku, eikä haittaisi saada infoa seuraavasta Elders Scrollsistakaan.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Eiköhän sieltä tule jotain teaseriä myös uudesta Elderistä.

Nostoja