EA antoi FIFA-streamaajalle pelikiellon kaikkiin peleihinsä häiriköinnin vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

EA antoi FIFA-streamaajalle pelikiellon kaikkiin peleihinsä häiriköinnin vuoksi

25.02.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4

Electronic Arts on antanut FIFA-stremaajana ja -kilpailijana tunnetulle Kurt "Kurt0411" Fenechille kiellon kaikkiin peleihinsä ja palveluihinsa.

Fenechin kieltoa perustellaan hänen jatkuvalla huonolla käytöksellään. EA:n mukaan Fenechiä kiellettiin viime marraskuussa osallistumasta Fifa 20 Global Seriesin tapahtumiin hänen uhkailtuaan työntekijöitä ja muita pelaajia. Fenechin kerrotaan jatkaneen tämän jälkeen häiritsevää ja uhkaavaa viestintää EA:n työntekijöitä ja muita pelaajia kohtaan sekä kannustaneen myös muita toimimaan samalla tavalla. Tämän vuoksi EA kertoo asettaneensa Fenechin EA-tilille eston, joka estää häntä pelaamasta EA:n pelejä tai käyttämästä muita palveluita.

Fenech on itse kommentoinut kieltoa Twitterissä toteamalla, ettei hän sanonut mitään väärää. Hän viittaa twiitissään myös salaliittoon, jonka tavoitteena olisi estää häntä voittamasta tapahtumia ja nousemasta suosituimmaksi Fifa-streamaajaksi.

Lähde: Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Kaverilla ei ihan kaikki kotona tapulissa..

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Mitä nyt muutaman videota katsoin tästä henkilöstä, niin aika ilmeistä, että on tosiaan uhkailut vähän kaikkia. Hyvä päätös omasta mielestä. Ei kukaan halua tälläistä jätkää edustamaan omaa peliään.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Fanipojat näkyy käyvän taisteluun idolinsa puolesta mm. Twitterissä, mutta eipä tuota kauan tarvinnut etsiskellä, kun löytyi sellaista materiaalia mikä näytti hepun todelliset karvat. Mm. tällainen aivoitus:

Lainaus

"Anyone that plays videogames has said that ["suck my balls, you son of a bitch"] before to their opponents, especially in FIFA. The difference is, I've got a live camera in front of me. Does that change things? No. I don't care. I don't give a shit that there's a camera in front of me. Why do I have to change what I say because there's a camera in front of me?"

Olisiko vaikka siksi, että tyypillä on kamera edessään ja langan toisessa päässä miljoonapäinen yleisö 10-vuotiaita, jotka ottaa tämän käytöksestä oppia ja uskoo, että tämä on pelaamiseen kuuluvaa normaalia toimintaa?

Ja ei, en tunne omissa piireissä ketään, joka sanoisi nettipeleissä mitään edes etäisesti tuon suuntaista. Tuo on vaan iänikuinen defenssi, jolla rääväsuut puolustelee törkeää käytöstään.

Käyttäjän Wino kuva
Wino

Eihän tässä ollut lainkaan kyse huonosta kielenkäytöstä - monet striimaajat harrastavat sitä ja se on ihan Ok, kunhan sisältö ei ole suunnattu lapsille (striimi sisältää ilmoituksen lapsille sopimattomasta sisällöstä).

Tyyppi yrittää vaihtaa keskustelun aihetta; On tietysti ymmärrettävää, että hänen muihin pelaajiin ja EA:n työntekijöihin kohdistamastaan häirinnästä ja uhkailusta (ja fanien kannustamisesta liittymään mukaan) puhumisen sijaan on mukavampaa palata siihen tavalliseen "EA is evil" -mantraan.