EA ei näe eettistä ongelmaa loottilaatikoissa, kutsuu niitä mieluummin "yllätysmekaniikoiksi" / Uutiset / pelaaja.fi

EA ei näe eettistä ongelmaa loottilaatikoissa, kutsuu niitä mieluummin "yllätysmekaniikoiksi"

21.06.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
14

Electronic Artsin ja Epic Gamesin edustajat päätyivät tällä viikolla Iso-Britannian parlamentaarikkojen grillattavaksi. Digitaalisuutta, kulttuuria, mediaa ja urheilua käsittelevä komitea kyselytti yhtiöitä muun muassa pelaajien rahankäytöstä, peliajoista ja yrityksien omista vastuista osana immersiivisiä ja koukuttavia teknologioita silmäilevää tutkimustaan. 

Vilkkaimmin otsikoihin käsittelystä nousi EA:n oikeudellisien ja hallinnollisten asioiden johtajana toimivan Kerry Hopkins vastaus siihen, näkevät yhtiöt loottilaatikot eettisinä. Hopkins totesi, kuinka EA:lla niitä ei kutsuta loottilaatikoiksi vaan "yllätysmekaniikoiksi", ja rinnasti ne Kinder-munien kaltaisiin tuotteisiin, joissa ihmiset juuri rakastavat niiden yllätyksellisyyttä.

– Koemme, että tapamme implementoida näitä mekaniikkoja on eettinen ja varsin hauska. Ne eivät ole uhkapelaamista ja olemme eri mieltä siitä, että todisteet osoittaisivat niiden johtavan uhkapelaamiseen, Hopkins totesi.

Loottilaatikot ovat puhuttaneet kovasti viimeiset parisen vuotta varsinkin sen jälkeen, kun juurikin EA:n Star Wars Battlefront II alkoi herättää ärtysymystä tavassa, jolla ne sidottiin osaksi peliä. Sittemmin esimerkiksi Belgiassa ja Alankomaissa pelejä on lain nojalla jo alettu riisua kyseisistä ominaisuuksista. EA:kin on joutunut taipumaan taistelussa.

Pelien koukuttavuus oli myös iso teema kyselyssä, minkä suhteen komitean jäsenet eivät erityisemmin syttyneet Epic Gamesia edustaneiden markkinointijohtaja Matt Weissingerin ja neuvonantaja Canon Pencen vastauksiin. Epic muun muassa totesi jättävänsä pelaajiensa iän varmistamisen alustojen hallitsijoille ja että vastuun pelaajista huolehtimiseen se jättää kauppajärjestöille. Huolta komitessa herättikin erityisesti se, miten vähän yhtiötä tuntuivat sen asiakkaat kiinnostavan – ainakin muuten kuin rahantekomielessä.

Jos elämässä on noin kahden ja puolen tunnin kokoinen tyhjiö tai uni ei meinaa tänä yönä tulla, voi kyselyn katsella kokonaisuudessaa tästä.

Lähde: GamesIndustry, Vice Gaming

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

EA:n tyypit eivät ole tainneet pahemmin Kinder-munia näprätä. Kun olet avannut yhden, haluat nähdä mitä on seuraavan sisällä, ja sitä seuraavan, ja-!!! Varsinkin jos olet saanut paskan lelun, niin totta kaihan sitä on kompensoitava paremmalla. (Ja erityisesti jos metsästät jotain tiettyä figuuria, kävelet kaupasta syli täynnä Kinder-munia.. Ainakin silloin kun minä olin lapsi ja munien figuurit olivat kivoja keräilykohteita :')

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Kinderissä suklaa on parasta ja lelu lentää roskiin avaamatta sitä :)

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Vai on se EA:n tapa implementoida loottilaatikoita "varsin hauska". Se hauskuus taitaa rajoittua vain EA:n osakesijoittajiin.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus Boblick

Vai on se EA:n tapa implementoida loottilaatikoita "varsin hauska". Se hauskuus taitaa rajoittua vain EA:n osakesijoittajiin.

Kohta ei ole enää niillä osakesijoittajillakaan hauskaa kun tällaisen pelleilyn jälkeen vääjäämättä iskee se lainsäädäntö päälle.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

EA:n päätöksentekijät vakuutelleet itselleen peilin edessä joka aamu ja ilta kuinka nämä rahastuslaatikot eivät ole epäeettisiä edes täysihintaisissa peleissä, mikä on sitten jäänyt heidän alitajuntaansa "totuutena".

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kinderistä saa sentään satavarmasti suklaata.

Lainaus Nelia19

Ainakin silloin kun minä olin lapsi ja munien figuurit olivat kivoja keräilykohteita :')

Ne kilpparit 90-luvun alussa oli aika kova juttu.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Fallen Order ei sisällä loottilootia, mutta tämän jälkeen mietityttää sisältääkö peli sitten "yllätysmekaniikkoja"?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Voihan asioita kutsua miksi haluaa mutta totuus ei muutu silti miksikään.

Vähän sama kuin joku söisi ulostetta mutta kutsuisi sitä kaviaariksi: ihan sama minulle mutta ei se siitä kaviaaria oikeasti tee.

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Eräässä videossa heitettiin ilmoille season passille = Joy extenders.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

EA on kyllä välillä parodia itsestään.