EA joutumassa oikeuteen Belgiassa Fifa-loottilaatikoiden vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

EA joutumassa oikeuteen Belgiassa Fifa-loottilaatikoiden vuoksi

11.09.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Pelijätti EA on hankaluuksissa belgialaisviranomaisten kanssa.

Belgian syyttäjänviraston kerrotaan tutkivan yhtiön toimintaa Fifa-pelisarjan loottilaatikoiden vuoksi. Belgian uhkapelikomissio totesi aikaisemmin tänä vuonna loottilaatikot maan lainsäädännön vastaiseksi, minkä seurauksena mahdollisuus ostaa laatikoita poistettiin esimerkiksi Overwatchista ja Counter-Strike: Global Offensivesta. EA ei kuitenkaan toistaiseksi ole taipunut noudattamaan komission linjausta, minkä vuoksi yhtiö voi nyt joutua oikeuteen loottilaatikoiden seurauksena.

EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson kommentoi aikaisemmin tänä vuonna, ettei yhtiö rinnasta Fifa Ultimate Teamia tai loottilaatikoita uhkapelaamiseen. Yhtiö joutunee nyt puolustamaan kantaansa oikeudessa.

Lähde: PCGamesN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Kiintoisa tapaus tämä lootbox-kielto. Pelijulkaisijoiden moraali ja selkärankaisuus tulee esiin uudella, koomisella tavalla.

Blizzard teki työtä käskettyä ja poisti laatikot.
2K poisti laatikot, mutta anoo pelaajia ottamaan yhteyttä päättäjiin, jotta kielto saataisiin kumottua.
EA menee mieluummin käräjille kuin poistaa laatikot.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus Refloni

Kiintoisa tapaus tämä lootbox-kielto. Pelijulkaisijoiden moraali ja selkärankaisuus tulee esiin uudella, koomisella tavalla.

Joo, on kyllä aikamoista. Mutta kuten sanottua, EA kieltää niiden olevan uhkapelaamista ja vähän pelottavaahan se on onnistuuko se perustelemaan kantansa. Toivottavasti Belgiassa ollaan hereillä.

Semantiikkaahan tuo EA:n vänkäys on. Ihan sama miksi niitä haluaa kutsua, ihmisten heikkouksien hyväksikäyttöä se kuitenkin on. Jos ei olisi, ihmiset saisivat ostaa juuri sen tavaran suoraan minkä haluaisivat. Tai ehkä ennemminkin koko kauppapaikkoja ei edes olisi.

Käyttäjän dragnaz kuva
dragnaz

Hieno Juventuksen pelipaita

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Toivottavasti oikeus voittaa.

Eli EA häviää.

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86
Lainaus Luffymcankka

Toivottavasti oikeus voittaa.

Eli EA häviää.

Belgia häviää

Nostoja