EA joutuu tappamaan yli 50 pelin verkkotuen / Uutiset / pelaaja.fi

EA joutuu tappamaan yli 50 pelin verkkotuen

12.05.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
12

EA on ilmoittanut lopettavansa yli 50 pelin verkkotuen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseessä olevia pelejä ei enää verkon välityksellä voi muita vastaan pelata. Kaikki pelit on aiemmin hostattu GameSpyn alaisuudessa. Nyt kun GameSpylla lyödään lappu luukulle, lukuiset pelit jäävät roikkumaan tyhjän päälle.

Joistakin peleistä tuskin monikaan pelaaja on edes kuullut, mutta osa peleistä on huippumenestyksiä. Seassa on niin Crysis 2 kuin Battlefield 2:kin.

EA ilmoitti, että se yrittää säilyttää joidenkin moninpelien verkkopelimahdollisuudet. Miten ja millaisilla teknisillä suorituksilla tämä onnistuu on vielä epäselvää.

Listan GameSpyn alaisista EA-peleistä löydät alta.

Lähde: EA, Hardcoregamer.

Battlefield 1942 (PC/Mac) Battlefield 2 (PC) Battlefield 2: Modern Combat (PS2) Battlefield 2142 (PC/Mac) Battlefield Vietnam (PC) Bejeweled 2 (Wii) Bulletstorm (PS3) Command & Conquer 3: Tiberium Wars (PC/Mac) Command & Conquer: Generals (PC/Mac) Command & Conquer: Red Alert 3 (PC/Mac) Crysis (PC) Crysis 2 (PC) Crysis Wars (PC) Dracula – Undead Awakening (Wii) Dragon Sakura (DS) EA Sports ’06 (PC) F1 2002 (PC) FIFA Soccer ’08 (Wii/DS) FIFA Soccer ’09 (DS) FIFA Soccer ’10 (DS) FIFA Street 3 (DS) Full Spectrum Warrior: Ten Hammers (PS2) Global Operations (PC) Green Day: Rock Band (Wii) James Bond: Nightfire (PC) Madden NFL ’08 (DS) Madden NFL ’09 (DS) Master of Orion III (PC) Medal of Honor: Allied Assault (PC/Mac) MySims Party (Wii) MySims Racing (DS) MySims SkyRacing (Wii/DS) NASCAR Sim Racing (PC) NASCAR Thunder 2003 (PC) NASCAR Thunder 2004 (PC) Need for Speed: Hot Pursuit 2 (PC) Need for Speed: ProStreet (DS) Need for Speed: Undercover (DS) Neverwinter Nights (PC/Mac/Linux) Neverwinter Nights 2 (PC/Mac) SimCity Creator (Wii) Skate It (DS) Sneezies (Wii) Spore Creatures (DS) Spore Hero Arena (DS) Star Wars: Battlefront (PS2/PC) Star Wars: Battlefront II (PS2/PC) The Beatles: Rock Band (Wii) Tiger Woods PGA Tour ’08 (DS)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Oi ei! Greenday: Rock band... Master Of Orion 3 on kyllä oikeasti aika ikävä menetys. Samoin Battlefrontit ja C&C: Generals.

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90

Hommatkaa Tunngle. Täten verkkopelaaminen jatkuu näilläkin peleillä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Dremora90

Hommatkaa Tunngle. Täten verkkopelaaminen jatkuu näilläkin peleillä.

Jep. PC:llä juuri joku Tunngle tai Hamachi hoitaa hommansa jos pelissä on minkäänlainen LAN tuki.
DS ja Wii pelien osaltahan tuki loppuu jo Nintendonkin puolelta 20. päivä kuluvaa kuuta ja muutama paikka keräilee ahkerasti paketteja talteen jos saisivat tehtyä epävirallisia servereitä ja pelastettua ladattavaa sisältöä.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Pystyykö Tungglella pelaamaan muuta kuin ystävien kanssa lanissa? Onko esim. avoimia servuja johon joku voi liittyä? Jos ei omista esimerkiksi kavereita.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Holy fuck, Neverwinter Nights!? Aikakauden loppu. Aah, vanhat hyvät ajat Sigilissä...

Käyttäjän Dissect1on kuva
Dissect1on

Pahus. Generals sentään. Hieno peli ja ehkä viimeinen loistava C&C missä näkyi vanhan koulukunnan Westwood Studioitten kundien kädenjälkiä. Noh jos joskus tulee ikävä niin hamachilla LAN:ssa vaan.

Käyttäjän K-7. kuva
K-7.

BF2 on edelleen sarjan paras peli, paljon pelaajiakin löytyy. Todella harmillista jos se lopetetaan. Paljon hyviä muistoja siitäkin pelistä. Ihan nostalgiahengessä tänään pelailin pitkästä aikaa :D

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90
Lainaus käyttäjältä Lordo

Pystyykö Tungglella pelaamaan muuta kuin ystävien kanssa lanissa? Onko esim. avoimia servuja johon joku voi liittyä? Jos ei omista esimerkiksi kavereita.

Tunngle on softa, josta löytyy lähes kaikille pc peleille omat "huoneensa". Kaikki samaan huoneeseen yhdistäneet näkevät toistensa luomat pelit LAN servuina peleissä ja voivat näin pelata pelejä yhdessä sen välityksellä. Jokaisella pelillä on myös useampi huone käytössä, esimerkiksi Battlefield 2 tietyillä modeilla. Niistä näkee myös paikalla olevat pelaajat sekä sisältävät chatin.

Käyttäjän SamTheFurious82 kuva
SamTheFurious82

Huhhuh, ja sitten itketään kun jokin toinen yhtiö sulkee serverin ehkä 2:lta tai 3:lta peliltä. EA pistää kyllä pelaajia kunnolla turpiin.

Käyttäjän Fortzon kuva
Fortzon
Lainaus käyttäjältä SamTheFurious82

Huhhuh, ja sitten itketään kun jokin toinen yhtiö sulkee serverin ehkä 2:lta tai 3:lta peliltä. EA pistää kyllä pelaajia kunnolla turpiin.

Otappa huomioon että ne 2-3 peliä joltain yhtiöltä voivat olla sen yhtiön parhaimpia tuotoksia ja erittäin suosittuja pelejä, mutta näistä EA:n peleistä joista verkkotuki loppuu uskallan veikata n. 90% on pelkkää sekundatavaraa, jota kukaan järkevä pelaaja ei tule kaipaamaan.

Nostoja