EA loikkaa PSP-kelkasta DS:lle / Uutiset / pelaaja.fi

EA loikkaa PSP-kelkasta DS:lle

11.08.2006 // Kirjoittanut: LassiK
26

EA aikoo siirtää painopistettä Sonyn PSP-käsikonsolilta Nintendon DS:lle, sanoo EA:n studioiden maailmanlaajuinen varajohtaja David Gardner. Englantilaisen pelialan ammattilehden, MCV:n haastattelussa puhunut Gardner sanoo, ettei Sonyllä ole varaa lepsuilla.

- Ei ole epäilystäkään, etteikö EA olisi panostanut enemmän PSP:hen. Meitä innosti teknologia, mutta kuluttajat osoittivat että heitä innostaakin hauskuus. Meidän ei pidä koskaan unohtaa, että meidänkin pitää keskittyä hauskuuteen, Gardner kertoo.

- Niinpä EA alkaa panostaa DS:n peleihin - ja tekee sellaisia pelejä, jotka todella hyödyntävät laitteen mahdollisuuksia.

PSP:stä Gardner sanoo:

- Sonylla on yhä mahdollisuus vaikuttaa laitteen hintaan ja suorituskykyyn - heidän on puututtava näihin asioihin.

DS ohitti PSP:n myös Englannin kokonaismyynnissä heinäkuussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jotenkin kumma juttu toi PSP:n suosio, väitetään et se olis myynyt melkein yhtä hyvin ku ds, mutta vaikuttaa kyllä siltä et psp:llä olis matkaa viel ja paljon, tai sitten olen saanut väärän kuvan.

En ymmärrä sitäkään ajatteliko sony tehdä PSP:stä jonkinlaisen kannettavan PS2:en, ku näyttäis olevan aika paljon noita monialusta pelejäkin, sais enemmän tulla uusia ideoita ja siihen koneeseen sopivia pelejä.

Onko muuten suomessa PSP:n suosio kauheen korkealla ? tai onko niitä myyty paljon ?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mielestäni jos PSP:stä haluttaisiin suositumpi pitäsi:

- pelien, koneen ja muistikorttien hintoja laskea.
- enemmän uusia pelejä vain PSP:hen
- pelien latausajat lyhemmiksi.
- sais ladat demoja netistä entistä enemmän
- tulis sonylta oma wifi tikku, niinkuin nintendoltakin.
- mainostettaisiin enemmän.
- psp olisi paremmin esillä pelikaupoissa.
- lisää ominaisuuksia PSP:hen
- ei nyt tule muuta mieleen :)

Mutta Daxter, Loco Roco ja Tekken DR oli hyviä vetoja.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

PSP:n myynnit eivät oikeastaan ole mitenkään erityisen huonot, mutta se, että DS möi hiljaisen heinäkuun aikana maailmanlaajuisesti yli 1,7 miljoonaa kappaletta, tekee siitä ymmärrettävistä syistä haluttavamman alustan pelien kehittämiseen.

Sony myös yrittää usein peitellä DS:n ja PSP:n välistä myyntikuilua julkaisemalla lukuja, jotka kertovat kuinka paljon laitteita on lähetetty jälleenmyyjille kun taas Nintendo kertoo yleensä sen kuinka monta konsolia on myyty itse kuluttajille.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

DS on viimeaikoina myynyt moninkertaisesti PSP:n lukemat. Vielä tärkeämpää lienee, että DS:n pelit myyvät huikeasti enemmän kuin PSP:n. Ilmeisesti PSP:n suosituin käyttötarkoitus on olla media-soitin... Keskustelua asiasta ollut esim. täällä:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=113958
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=113870

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

DS on myynyt huomattavasti enemmän kuin PSP, ja softapuolella ero on vielä paljon suurempi.

Käyttäjän kikko kuva
kikko

Ds myyy sen taki enemmän kun se kosketus näyttö on uusi juttu. Minun mielestä DS:ällä on vaan lapsille, vanhuksille ja faneille sopivia pelejä. Psp:llä on taas nuorille ja aikusille sopivia pelejä. Psp hinta kyllä saisi laske sitten se ehkä myisi paremmin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Huh, DS sopii kyllä kaikille, jotka vain osaavat nauttia laatu-ajasta. Pelasin juuri New Super Mario Brossin läpi ja kyllä pärähti. Advance Wars, Nintendogs, Trauma Center... Ja kohta tulee Zelda! Kuhan Jagged Alliance vielä ilmestyy niin tämä sälli on myyty.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Repesin.. ai että EA hyppää DS:n kelkkaan. HAHAHA.

DS Lite myy tällä hetkellä vanhoille DS:n omistajille. Ja mitkä pelit siellä myyvät? Eivät muut kuin Nintendon.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Must tuntuu et se on just toisinpäin, PSP:tä ostaa lapset koska siinä on (lapsi: SIIN ON PALJON PAREMMAT GRAFIIKAT !, ja niin edespäin...)

Ja lapset eivät muuteskaan oo kerinny kauheesti pelaa edes klassisilla ohjaimilla, joten heitä ei kiinnosta mitkään kynät ja ne (lapsi: NE TYPERÄT MARIO PELIT !)

Ja DS:sää ostaa nuoret/aikuiset pelaajat koska ovat kyllästyneet pelaaman xbox tyylisillä hikisillä ohjaimilla, mutta ds:sää pelatessa tajusivat että (nuori/aikuinen: YHTÄ UUDEN JA KIVAN TUNTUSII KU SILLOIN ENNENVANHAA NES8bittisellä !)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei klassiset ohjaimet voi olla loputtomasti käytössä, ei siitä tulis mitään, jopa ne tämän hetken xbox:in kovat pojat tulevat aikanaan pelaamaan jonkun xbox universen kanssa, vartalon liikkeitä reagoivalla ohjaimella jotain halo-baby universe pelii :)

Nostoja