EA myöntää: Star Wars Battlefront jäi vajaaksi / Uutiset / pelaaja.fi

EA myöntää: Star Wars Battlefront jäi vajaaksi

8.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
14
EA myöntää: Star Wars Battlefront jäi vajaaksi

Tuore räiskintätapaus Star Wars Battlefront kaipaa syvyyttä, ja myös pelin julkaissut Electronic Arts myöntää ongelman.

Vaikka peli sai ilmestymisensä alla positiivista palautetta mediassa, ovat monet kriitikot ja pelaajat myöhemmin päivitelleet pelin lyhytikäisyyttä ikävään sävyyn. EA:n talouspäällikkö Blake Jorgensen myönsi viimeviikkoisessa Nasdaq Investor Conference -tapahtumassa olevansa tietoinen yleisesti vallitsevasta mielipiteestä.

– Kovan luokan pelaajille Star Wars Battlefrontissa ei välttämättä riitä syvyyttä, Jorgensen totesi rehellisenä.

Miehen mukaan tilanteeseen johtaneet valinnat olivat kuitenkin pitkälti tarkoituksellisia. Tuore Battlefront on yksi tämän päivän harvoista teini-ikäisille suunnatuista verkkoräiskinnöistä, ja osa aikuiseen makuun sopivista pelimekaanisista piirteistä uhrattiin laajemman kohdeyleisön puolesta kehitysvaiheessa.

– Me teimme Battlefrontista suurelle kohdeyleisölle sopivan, helpommin lähestyttävän tuotteen. 8-vuotias lapsi voi pelata sitä sohvalla isänsä kanssa, mutta myös teini tai 20-vuotias voi tarttua peliin ja nauttia siitä, Jorgensen perusteli.

Star Wars Battlefront laajenee tänään ilmaisella Battle of Jakku -sisältöpaketilla, josta voi lukea lisää täältä.

Lähde: IGN, PC Gamer

Myös Pelaajan omassa Battlefront-arvostelussa harmitellaan teoksen lyhykäistä elinkaarta. Lehden tilaajat voivat lukaista tekstin verkossa täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Jäi vajaaksi ja Season Pass maksaa vielä 50€......

Käyttäjän frozen kuva
frozen

tuli tämä heti mieleen ;)
https://www.youtube.com/watch?v=N1seyAkxO1s

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

8 vuotias? eikös toi ikäraja ollut rapakonkin takana T for Teen? :D

Käyttäjän lindario kuva
lindario

"– Me teimme Battlefrontista suurelle kohdeyleisölle sopivan, helpommin lähestyttävän tuotteen. 8-vuotias lapsi voi pelata sitä sohvalla isänsä kanssa, mutta myös teini tai 20-vuotias voi tarttua peliin ja nauttia siitä"

Tuo nyt ei liity mitenkään kenttien määrään ja toisaalta saa sen kuvan, että arvon talouspäällikolle lapset ovat jotain hienovaraisesta pelimekaniikasta ymmärtämättömiä idiootteja. Aikanaan kohdeyleisöikäisenä ensimmäisten Battlefieldien ja Battlefrontien laaja ja sisältörikas karttavalikoima oli se juju, joka jaksoi pitää yllä kiinnostusta muutoin hyvin yksinkertaisia pelejä kohtaan. Jos nähtävää ja koettavaa on vähän, eikä hahmonkehityskään ole kaksinen, niin muksut kyllästyvät siinä missä aikuisetkin.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Maksat 50 ekee lisää niin saat pelin "kokonaiseksi", eli 1-osa 60 ekee ja 2-osa 50 ekee....HYVÄ EA ! Ei helv...

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus

Me teimme Battlefrontista suurelle kohdeyleisölle sopivan, helpommin lähestyttävän tuotteen. 8-vuotias lapsi voi pelata sitä sohvalla isänsä kanssa, mutta myös teini tai 20-vuotias voi tarttua peliin ja nauttia siitä, Jorgensen perusteli.

Tällaisessa ajattelussa on lähtökohtaisestikin jotain pielessä. Samat kohderyhmät (eli ikähaarukka vauvasta vaariin) kun pelaavat yhtä tyytyväisenä (ellei tyytyväisempänä) esimerkiksi Minecraftia, joka ei ainakaan alunperin ole ollut se helpoiten lähestyttävä peli.

Käyttäjän KableFI kuva
KableFI

Mongoloidi EA iski taas onneks oma peli on kaupanhyllyllä :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

You don't say?!? Typerää tämmönen pelien tyhmentäminen. Ennenvanhaan myös kahdeksan vuotiaana pelit piti opetella. Sen takia me oldschoolit varmaan tätä pelien tyhmentämistä vastaan niin paljon ollaankin. Jos meidän lapsuudessa halusi edetä peleissä, niin oli löydyttävä se vakava pelinaama tai homma loppui lyhyeen. Nyt sitten vaan ilmainen sisältöpäivitys kehiin. Painelen tästä takaisin pelaamaan kunnon peliä eli Final Fantasy VII. Kohta 20-vuotta vanhasta pelistä saa enemmän irti, kuin tästä kuukauden vanhasta.

Käyttäjän jani kuva
jani

Viihdyttävä peli. Fallout 4 meni sivuun sen vuoksi.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Itse olin varma siitä jo alunperinkin, että tulevat yksinkertaistamaan kaavaa esim Battlefield 4:sta. Star Wars on myyvä teema ja tottakai haluavat, että tähän peliin on mahdollisimman helppo hypätä kehiin.

Itse olen nauttinut täysin siemauksin tästä noin 30 tunnista mitä pelin parissa on kohta tullut vietettyä. Sisällönpuutetta en oikein itse näe tuossa niin selkeästi sillä pelimuotoja on ihan rutosti jo heti julkaisuun ja sieltä varmastikin löytyy jokaiselle jotain. Mappeja on myös aivan tarpeeksi kaikissa muissa paitsi 40 pelaajan moodeissa. Nykyinen viis karttaa on silti ihan riittävä näin alkuun niissäkin. Esim Walker Assaultissakin Imperiumin ja kapinallisten puolet ovat hyvin hyvin erilaisia. Olen varma että tulen nauttimaan tästä vielä ainakin sataan tuntiin asti ja silloin mielestäni hinta/aika suhde täyttyy vallan mainiosti. Todennäköisesti DLC:kin tulee hommattua joten se entisestään pidentää peliaikaa.

Mielestäni on vain hyvä, että kaikkia pelejä ei tarvitse ottaa liian vakavasti ja tärkeintä peleissä on ne fiilikset ja hauskanpito, jota Battlefront tarjoilee pelin täydeltä. Vanhana Battlefield-veteraanina, olen ollut positiivisesti todella yllättynyt siitä miten törkeän toimivaksi ja bugittomaksi DICE on tuon pelin saanut. Ja se oli sitä jo Betassa.