EA panostaa kilpapelaamiseen uudella eSports-osastolla / Uutiset / pelaaja.fi

EA panostaa kilpapelaamiseen uudella eSports-osastolla

11.12.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

EA on perustanut uuden kilpapelaamiseen keskittyvän osaston, yhtiö kertoo tuoreessa tiedotteessaan.

EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilsonin mukaan uusi divisioona on viimeisin askel yhtiön pyrkimyksissä laittaa pelaajat etusijalle. Competitive Gaming Divisioniksi nimetyn osaston johtoon on nimitetty pelialan veteraani Peter Moore. Aikaisemmin mm. Microsoftin Xbox-osaston johtajana tunnettu Moore työskenteli aikaisemmin EA Sportsin toimitusjohtajana ja EA:n operatiivisena johtajana.

Wilsonin nimissä julkaistun tiedotteen mukaan uusi kilpapeliosasto vastaa kansainvälisten kilpailujen organisoimisesta EA:n pelisarjojen osalta. Osaston toimien kerrotaan rakentuvan kilpailullisuuden, yhteisöllisyyden ja viihteen ympärille. Tiedotteen perusteella tulevaisuus tuo tullessaan lisää alueellisia ja maailmanlaajuisia kilpailuja mm. FIFA-, Madden NFL- ja Battlefield-peleissä.

Lisätietoja uuden EA:n kilpapeliosaston toimista saadaan lähikuukausien aikana.

Lähde: EA

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jore kuva
Jore

Voivoi kun battlefieldeissä olis ollu aikanaan kunnolliset klaanitoiminnot omine chatteineen,laddereineen ja mahdollisuuksineen haastaa muita klaaneja. Yhtiön tuntien luvassa siis jotain 10e/kk hömppää jolla saa kultaisen tähden ja koiralle terävemmät tassut.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Battlefieldi ei vaan yksinkertaisesti sovi yhtään e-sport sceneen. Jos miettis vaikka 16v16 matsejakin, niin siltikin se olisi logistisesti mahdotonta järjestää. Palkinto potit myös pienenisi sen verran pieneksi per pelaaja, ettei mitään järkeä.

Sitäpaitsi vaikea olisi myös saada mielenkiintoista kuva materiaalia.

Käyttäjän Juissimehu312 kuva
Juissimehu312

Taas jälleen kerran EA päättää survoa Battlefieldiä johonkin mihin sillä ei ole mitään asiaa. Lopputulos tulee todennäköisesti vahingoittamaan koko peliä, kun DICE:lla on kädet täynnä muutenkin Star Warsin ja Mirror's edgen kanssa.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini
Lainaus käyttäjältä Jore

Voivoi kun battlefieldeissä olis ollu aikanaan kunnolliset klaanitoiminnot omine chatteineen,laddereineen ja mahdollisuuksineen haastaa muita klaaneja. Yhtiön tuntien luvassa siis jotain 10e/kk hömppää jolla saa kultaisen tähden ja koiralle terävemmät tassut.

Ja sain kuvan tästä jutusta, että tässä panostetaan nimenomaan näihin miljoonan dollarin streamattaviin turnausjuttuihin. Ei niinkään "kasuaaliklaanien" toimintaan. Mua ei kiinnosta pätkääkään nää ison budjetin esportturnaukset. Haluan vaan paremmat puitteet meidän oman klaanin peleihin. BF3:ssa säädettiin pari pikkuturnausta ja käytiin maaotteluitakin, mutta ei se ollut ihan sitä mitä toivottiin. Seuraavissa peleissä ei sitten jaksanut enää säätää.

Se on muuten jännä, että Battlefield 2:ssahan olisi ollut klaanien teko mahdollisuus ja battlelogin tyylinen sivusto niille. Jostain syystä se heitettiin julkaisua ennen pois. Voisi olla hyvin erilainen pelisarja, jos tuo olisi ollut pelissä mukana jo silloin.

Käyttäjän Anxter kuva
Anxter

Kyllä mun mielestä bf3 ihan hyvin toimi esim nordic league 8v8 tiimeillä.. bf4 olikin sitten ihan eri juttu..