EA-pomo: "Konami ja Kojima sopivat riitansa vielä" / Uutiset / pelaaja.fi

EA-pomo: "Konami ja Kojima sopivat riitansa vielä"

18.08.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
EA-pomo: "Konami ja Kojima sopivat riitansa vielä"

Electronic Artsin operatiivinen johtaja Peter Moore uskoo Hideo Kojiman ja Konamin löytävän vielä yhteisen sävelen.

Pelisivusto GameSpotille antamassaan tuoreessa haastattelussa Moore kommentoi Konamin ja Metal Gearin luoneen Kojiman keväistä välirikkoa. Mies itse ystävystyi Kojiman kanssa Microsoftilla työskennellessään, ja toivoo kovin asioiden selkeytyvän vielä.

– Olen tehnyt paljon töitä Japanissa, ja omien kokemusteni perusteella sanoisin, että Konami ja Kojima ratkaisevat ongelmansa. Heidän työsuhteensa kaltaiset järjestelyt kestävät Japanissa yleensä läpi elämän, ja Kojima on todella tärkeä osa Konamia, Moore pohtii haastattelussa.

Moore myös muistuttaa, ettei Konamin tilanne ole laisinkaan ainoa laatuaan pelialalla.

– Heidän avioliittonsa on tällä hetkellä selkeästi karikkoisessa vaiheessa. Puheet Kojima Productionsin budjettiongelmista ja keskeneräisistä peleistä voisivat päteä kuitenkin moniin muihinkin. Kyllä he selviävät, Moore summaa.

Konamin ja Kojiman kuvioista saadaan toivon mukaan kunnolla selkoa syyskuussa, kun Kojiman toistaiseksi viimeinen toimeksianto, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, julkaistaan vihdoin. 

Lähde: GameSpot, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Malone kuva
Malone

Moore, mites Koji igarashi, koko Silent Hill-tiimi säveltäjää myöten, koko Suikoden-tiimi, Tokimeki Memorial-tiimi, hahmosuunnittelijat jne.? Niilläkin vai kesti työsuhde koko iän? En ole tehnyt päivääkään töitä Japanissa, enkä siis täten ole miehen veroinen "asiantuntija" mutta jokainen tajuaa, että ukko puhuu pehmoisia kun katsoo miten konami on toiminut viime vuodet.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Itse en ainakaan usko että sopua tulee enää syntymään. Kojima jatkaa varmasti pelien parissa Konamin ulkopuolella ja Konami taas kaatuu joidenkin vuosien päästä mikromaksu-mobiili-räpellystensä alle.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Tuskin tulee sopua. Kojima on kuitenkin ihminen, ja jos häntä on kohdeltu kaltoin (jos), niin en usko että antaa anteeksi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jotenkin en näe tärkeänä tätä uutista kun joku ukko mutuilee. Kommenteissa hyviä pointteja myös.