EA Showcase 06: HL2: Episode 2 ja Team Fortress 2 / Uutiset / pelaaja.fi

EA Showcase 06: HL2: Episode 2 ja Team Fortress 2

14.07.2006 // Kirjoittanut: Riot
11

Valven nokkamies Gabe Newell piti Electronic Arts Showcase 06:ssa lyhyen, mutta sitäkin ytimekkäämmän presentation.

Ensiksi hän näytti kevyesti päivitetyn trailerin Half-Life 2: Episode 2:sta. Trailerista käy hyvin ilmi se, että Episode 2:n ympäristöt eroavat reilusti HL2:n ja Episode 1:n kaupunkimaisemista. Nyt liikutaan enemmän luonnossa. Newell totesi, että episodimaisen sisällön julkaisemisen etuja ovat se, että Valve voi nopeasti reagoida pelaajien palautteeseen ja kokeilla enemmän erilaisia ratkaisuja sekä teknisiä kikkoja jaksojen sisällä.

Trailerissa oli myös nähtävissä Newellin mainitsema “cinematic physics”, eli käytännössä välianimaatioita, jossa on aikaisempaa paljon enemmän fysiikkaa. Tämä näkyi trailerista kohtauksessa, jossa valtava silta romuttuu: metalliset osat vääntyvät todella hienosti ja silta romuttuu komean näköisesti.

Todellinen pommi oli Newellin ilmoitus Team Fortress 2:sta, joka ilmestyy Half-Life 2: Episode 2:n mukana. Tämä hartaasti odotettu peli on ollut työn alla ties kuinka kauan ja peli on kulkenut yllättävään suuntaan. Graafinen tyyli on nimittäin varsi villi. Sitä voi kuvailla cell shadingin, 1960-luvun ja sarjakuvatyylin sekoitukseksi. Team Fortress 2:n grafiikka on kaukana Counter-Striken tyylistä. Newell totesi, että Team Fortress 2 tulee olemaan “markkinoiden paras luokka-pohjainen toimintapeli”

Toinen yllätys oli Portal, joka ilmestyy Episode 2:n mukana. Kyseessä on erillinen, koeluontoinen peli. Nimi juontuu aseesta tai oikeastaan työkalusta, jolla voi luoda portaaleja peliympäristössä. Demo selvensi asiaa humorististen opasvideoiden avulla. Pelaaja voi ampua minne tahansa ympäristöön portaalin… ensin ammutaan portaali, josta halutaan tulla ulos, ja sitten ammutaan portaali, jota kautta kuljetaan ensimmäiseen portaaliin. Videolta nähtiin villejä ratkaisuja. Yhdessä demossa pelaaja ampui portaalin vihollisen viereen ja toisen ison laatikoston viereen…kun portaali laatikoston vieressä aukesi, laatikosto lensi portaalin läpi toiseen ja tuli ulos tyrmäten vihollisen.

PlayStation 3 ja Xbox 360 -versiot Half-Life 2:sta tulossa

Half-Life 2 saapuu myös konsoleille. Newell totesi, että Valven grafiikkateknologiaa ja työkaluja on päivitetty, jotta sisällön siirtäminen PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle onnistuu helposti.

Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle julkaistaan varsinainen herkkupala. Yhdelle levylle laitetaan nimittäin Half-Life 2, Episode 1 ja Episode 2. Julkaisupäivää ei valitettavasti annettu, mutta Newellin mukaan konsoliversiot julkaistaan samaan aikaan kuin Episode 2 pc:lle.

Valve ja Electronic Arts eivät valitettavasti julkaisseet yhdestäkään edellä mainitusta tuotteesta kuvia.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Jaahas! Episode 2 kuulostaa vallan mainiolta nyt. Portal kuulostaa vähän oudolta mutta kiinnostavalta. Tämä siis ilmaiseksi Episode 2:n mukana? Ostan kyllä varmana heti! Etenkin kun Team Fortress 2 tulee mukana. Muistan kun kauan kauan sitten katselin kuvia tuosta ja haaveilin että voi kun joskus pääsisi pelaamaan sitä.

Harmi ettei ole uutista että tuleeko TF2 ja CS:S noiden PS3 ja 360-versioiden kanssa. Ei ole mahdotonta, nimittäin.

Käyttäjän Harri_Pelaaja kuva
Harri_Pelaaja

Ymmärtääkseni TF2 julkaistaan myös konsoleille. CS:Sourcea EA ei vahvistanut.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos sourcea ei tule mukaan,ei kiinnosta tippaakaan!Nuo muut on yksinekertaisesti ihan *******!

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Vaikeatahan sen on olla tulematta mukana, kun Source on HL2:sta pyörittävä moottori.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

http://www.steampowered.com/download/Team_Fortress_2_Group_Photo.jpg

TF2:n sarjakuvatyyli näyttää mukavan persoonalliselta, realistisilla grafiikoilla olevia räiskintöjä onkin jo ihan riittämiin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

mä ostan heti ps3:een!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Koska se episodi 3 sitten tulee konsoleille?.

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Kai se jonkun nettijulkaisun saa.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

No nyt eivät jää Ps3 ja X360 omistajat/tulevat omistajatkaan kylmiksi tämän pelin kanssa. Noinkin muhkea paketti kuulostaa varsin lupaavalta erityisesti niille jotka eivät ole viellä päässet tallustamaan Half life2:sen loisteliaaseen fysiikka rikkaaseen mailmaan!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tarkistakaas tekijät, ei tällä ole mitään tekemistä Valven kanssa.