EA siirtyy täysin digitaaliseksi jakelijaksi tulevaisuudessa?

EA:lla tiedetään mitä tulevaisuudessa tapahtuu. 100 % digitaalisena itsensä tulevaisuudessa näkevä EA uskoo ykkösten ja nollien voimaan.

3.7.2012 05:17

EA:n pomomies Frank Gibeau laukoi kovilla GameIndustry Internationalin haastattelussa. Jättijulkaisija näkee itsensä täysin digitaalisena jakelijana tulevaisuudessa.

– Se on väistämätöntä, Gibeau totesi.

Gibeau oli tarkkana sanojensa kanssa, eikä mustamaalannut EA:n nykyisiä yhteistyökumppaneita jälleenmyynnin saralla. Alan siirtyessä hiljalleen digitaalisen jakelun suuntaan aikoo EA jatkossakin tarjota pelinsä niissä muodoissa, jotka käyvät järkeen.

Gibeau kuitenkin huomautti, että digitaalinen jakelu on nopeiten kasvava osa EA:n liiketoimintaa, ja vastasi viime vuonna neljänneksestä koko yhtiön liikevaihdosta.

– Tärkein yhteistyökuvio on meidän ja pelaajan välillä. Jos pelaajat haluavat pelinsä digitaalisesti jaeltuna ja se on heille helpoin keino päästä niihin käsiksi, me ollemme valmiit tarjoamaan palvelun heille.

Digitaalinen jakelu ja myynti ovat kovassa kasvussa, ja viimeisimpien NPD-lukujen mukaan 35 prosenttia pelaajista on valmis hankkimaan videopelinsä digitaalisessa muodossa. Vaikka kyseessä on vain kolmannes kaikista pelaajista, on huomioon otettava yleisön kehitys. Viime vuonna digitaaliselle jakelulle lämpeni vain 25 prosenttia pelaajista.

Lähde: ARStechnica

Lisää luettavaa