EA: Star Wars Battlefront 2 jäi myyntitavoitteestaan mikromaksukohun vuoksi, mikromaksut palaavat silti lähiaikoina / Uutiset / pelaaja.fi

EA: Star Wars Battlefront 2 jäi myyntitavoitteestaan mikromaksukohun vuoksi, mikromaksut palaavat silti lähiaikoina

31.01.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
23

Julkaisija Electronic Arts kertoo Star Wars Battlefont 2:n jääneen myyntitavoitteistaan pelin julkaisua varjostaneen mikromaksukohun vuoksi.

EAn talousjohtaja Blake Jorgensen kertoo Wall Street Journalin haastattelussa yhtiön asettaneen Star Wars Battlefront 2:n myyntitavoitteeksi 10 miljoonaa kappaletta.joulukauden kattavan vuosineljänneksen aikana. Jorgensenin mukaan peli jäi kuitenkin 9 miljoonan kappaleen myynteihin. Syypääksi odotettua heikompaan menestykseen Jorgensen arvelee pelin julkaisun alla vellonutta mikromaksukohua. EA päätyi mediamylläkän vuoksi poistamaan mahdollisuuden ostaa pelin loottilaatikoita oikealla rahalla ennen Star Wars Battlefront 2:n julkaisua.

Kohu ei kuitenkaan estä mikromaksujen paluuta Star Wars Battlefront 2:een. Jorgensen on nimittäin kertonut loottilaatikoiden myynnin palaavan peliin lähikuukausien aikana. Kehittäjä DICE ei toistaiseksi ole vahvistanut mikromaksumallin paluuta. Studio kertoi kuitenkin äskettäin laittavansa pelin etenemisjärjestelmän uuteen uskoon, mikä voi viitata muutoksiin myös maksumallissa.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Taitaa olla aika kasa pelejä pölyttymässä kaupan hyllyllä ja varastossa XD.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hhaahah! Onneksi alan pääsemään eroon fanaattisesta Star Wars faniudestani ja pystyin olemaan ostamatta tätä kikkaretta ja nauttimaan Last Jedistä.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Hurjia myyntilukuja näillä "tusinapeleillä". Voisi negatiivisten uutisten ja pelaajien reaktioiden perusteella odottaa huomattavasti maltillisempia myyntejä. Hattua täytyy nostaa EA:lle, eikä ole ihme kun lisätienistit mikromaksujen avulla vielä kiinnostaa.

Siinä vaiheessa kun saa itse aikaiseksi ostaa "uusimman" pelin kummastakaan näistä sarjoista, niin muut pelaajat ovat siirtymässä sarjassa jo eteenpäin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Huvittavinta on tuo että jäässä uutisen perusteella on mahdollisuus ostaa kamaa oikealla rahalla. Se edistyssysteemi kuitenkin perustuu enemmän tai vähemmän loottilaatikoihin. Kohun perusteella vieläpä nimenomaan enemmän. Minusta se ongelma ei siis ole kadonnut yhtään mihinkään.

Käyttäjän Peep kuva
Peep

Me kuluttajat rakastamme mahdollisuutta maksaa sisällöstä mikromaksujen muodossa.

Edit: Tämä kommenttihan liittyi siis jonkun EA:n tyypin muutaman vuoden takaiseen lausuntoon.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus Peep

Me kuluttajat rakastamme mahdollisuutta maksaa sisällöstä mikromaksujen muodossa.

Tässä sama vielä numeroiden muodossa ...

Games industry generated $108.4bn in revenues in 2017 - $82bn generated by free-to-play games, esports on track to be a $1bn business in 2018

Käyttäjän PlayStationPlayer kuva
PlayStationPlayer

Joo en kuluttajana pidä että maksetusta pelistä pitää maksaa lisää...

Lainaus Peep

Me kuluttajat rakastamme mahdollisuutta maksaa sisällöstä mikromaksujen muodossa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tässä on kuitenkin muistettava, että käsittääkseni julkaisijalle peli on "myyty" siinä vaiheessa, kun ne on toimitettu kauppoihin. Siinä vaiheessahan julkaisija pelistä osuutensa saa. Tuolla voi olla Prismojen hyllyt täynnä myymättömiä Battlefront kakkosia, mutta tässä vaiheessa ne ovat kauppojen, eivät EA:n ongelma.

Voi siis olla, että vaikka lovi EA:n lompakossa nyt näyttää pieneltä, moka kostautuu tulevien pelien kanssa, kun kaupat säätävät odotuksiaan tämän flopin mukaisesti.

Tästä voi taas jokainen vetää ne johtopäätökset kuin haluaa, mutta muun muassa VG Chartzin mukaan tällä hetkellä BF2:a on myyty 2,53 miljoonaa (PS4, XOne, PC). Jos nyt ollaan optimistisia ja ajatellaan, että tällainen AAA-peli olisi myynyt vielä diginä saman verran lisää, niin silti ollaan vasta 5 miljoonassa. Aika huomattava ero EA:n lukuihin, mutta onko kyse sitten EA:n laskentatavasta vai VG Chartzin epäluotettavuudesta, ei voi tietää?

Jos kuitenkin tyydytään vain prosentuaalisesti vertailemaan VG Chartzin lukuja, niin 2,53M on joka tapauksessa vain noin 20% Battlefront 1:n tämän hetken myyneistä (12,5M) ja pidän aika epätodennäköisenä, että tuollaista eroa kurotaan enää jatkuvilla myynneillä umpeen.

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86

Ja taas samalaulu. Itse ostin ja tykkään pelata. Kovin harva tuntuu arvostavan lisäsisältöö joka on vielä ilmaista.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Gamer86

Ja taas samalaulu. Itse ostin ja tykkään pelata. Kovin harva tuntuu arvostavan lisäsisältöö joka on vielä ilmaista.

Voi pyhä Väyrynen että on pässiä porukkaa. Asiasta on tosiaan jauhettu vaikka ja kuinka ja silti ei mene jakeluun.

Tuo "ilmaisuus" ei ole ilmaista kun siitä jossain muodossa maksetaan. F2P-mekaniikkoja sisältävissä peleissä se yleisimmin on grindaaminen eli pelaajan aika tai raha. Niistä "saa" valita tässä täysihintaisessa pelissä ja silti tullaan kertomaan kuinka on "sama laulu" vaikka itse kyllä tykkää.

Jos minä vaikka tykkäisin syödä iltapalaksi sontaa, niin en kyllä viitsisi tulla rehentelemään että "joo, taas sama laulu kun ei sonta kelpaa. Itse tykkään kovasti. Kumma kun ei sonta ihmisille kelpaa vaikka itse kyllä syön."

Nostoja