EA tekee kaikkensa ohjatakseen pelaajia FIFA Ultimate Teamiin, vuodetut dokumentit kertovat / Uutiset / pelaaja.fi

EA tekee kaikkensa ohjatakseen pelaajia FIFA Ultimate Teamiin, vuodetut dokumentit kertovat

27.04.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
EA, Fifa Ultimate Team, FUT, FIFA 2021, loottilaatikko

Päivitys 27.4. 15:05: EA on julkaissut verkkosivuillaan vastineen CBC:n uutisointiin. Vastineessa todetaan, ettei yhtiö ohjaa pelaajia käyttämään rahaa peleissään. EA:n mukaan suurin osa FIFA-pelaajista ei koskaan käytä rahaa pelin sisäisiin ostoksiin. Yhtiö kiistää myös lausunnossaan, että loottilaatikoita voisi rinnastaa uhkapelaamiseen.

Alkuperäinen uutinen:  EA:n sisäiset dokumentit paljastavat studion pyrkimykset ohjata pelaajia FIFA Ultimate Team -pelimuodon pariin.

Kanadalaismedia CBC:lle vuodetussa yhtiön sisäisessä FIFA 21 -esitysmateriaalissa mikromaksuja hyödyntävän FIFA Ultimate Teamin todetaan olevan pelin kulmakivi. 54-sivuisen esityksen mukaan studio tekee kaikkensa ohjatakseen pelaajia FUT-pelimuodon pariin myös muista pelimuodoista hyödyntämällä esimerkiksi pieniä sisältökatsauksia. Dokumentit CBC:lle vuotaneen lähteen mukaan yhtiö on pyrkinyt pitämään yllä kuvaa, jonka mukaan Ultimate Team -pelimuoto olisi vain pieni osa pelin tarjontaa, mutta kertoo sisäisissä asiakirjoissaan pyrkivänsä ohjaamaan pelaajia tuottoisan pelimuodon pariin.

EA:n urheilupelien Ultimate Team -pelimuotojen tiedetään olevan varsin tuottoisia yhtiölle. Viime vuonna EA:n kerrottiin tehneen loottilaatikoiden myynnillä 1,49 miljardin dollarin liikevaihdon.

EA kieltäytyi kommentoimasta asiaa CBC:lle, mutta totesi asiakirjoja tulkitun asiayhteydestä irrotettuna.

Lähde: CBC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Olisihan se yllättävää, jos EA ei tekisi näin, kun kerran juuri siitä pelimuodosta he käärivät isoimmat rahat niin lapsilta kuin aikuisilta mikromaksuilla ja satunnaispakkauksilla. Jos arpalaatikoita ei pidettäisi niin kyseenalaisina, tuskin EA kokisi edes tarvetta peitellä asiaa näin. Ehkä vielä joskus tällekin saadaan joku raja vähintään suositusikärajojen muodossa, niin että edes vanhemmat osaisivat enemmän epäillä pelin väitettyä/oletettua vaarattomuutta.

Nostoja