EA tekee muutoksen Battlefield V:n saksalaissotilaaseen, jakoi nimensä natsien vastustajan kanssa / Uutiset / pelaaja.fi

EA tekee muutoksen Battlefield V:n saksalaissotilaaseen, jakoi nimensä natsien vastustajan kanssa

6.06.2019 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
19
Wilhelm Franke Battlefield

Electronic Arts on ilmoittanut vaihtavansa Battlefield V:ssä esiintyvän Elite-hahmonsa nimen saatuaan selville, että tämä jakaa nimensä antifasistisen vastarintaliikkeen riveihin kuuluneen Wilhelm Franken kanssa. Samalla EA toteaa, ettei heidän pelihahmonsa ole natsi, eikä peli sisällä minkäänlaisia poliittisia kannanottoja.

- Olemme saaneet tietoomme, että yksi Elite-hahmoistamme, Wilhelm Franke, jakaa nimensä oikean elämän vastarintataistelijan kanssa. Haluamme pyytää anteeksi, sillä tarkoituksemme ei ollut epäkunnioittaa häntä. Olemme parhaillaan vaihtamassa hahmomme nimeä, EA:n puhehenkilö kertoo lausunnossaan.

- Pelin Franke ei ole natsi, vaan saksalainen sotilas, kuten jo pelissä esiintyvät hahmot. Emme ota pelissä minkäänlaista poliittista kantaa toisen maailmansodan tapahtumiin liittyen ja pelissä ei nähdä hakaristejä.

Battlefield V:n Franke on ilmetty Korkeajännitys-pahis. Mainosvideossa esiintyy mustaa päällystakkia ja nahkahanskoja suosiva häikäilemätön sotilas, joka lahtaa liittoutuneiden sotilaita pistoolilla, rautaristi rinnassaan, kunnes lopulta antaa yhden vihollisistaan vuotaa kuiviin. Oikea Franke oli Dresdenissä asuva vastarintataistelija. Gestapo pidätti hänet vuonna 1944 ja hän kuoli perheineen Dresdenin pommituksissa.

Toinen maailmansota on hankalaa aluetta, kun halutaan väistellä poliittisia miinoja. Battlefield V:n kanssa on ennenkin jouduttu kertomaan, että pelihahmot eivät ole natseja, vaan saksalaisia sotilaita, kun pelin kampanjaan lisättiin saksalaista tankkimiehistöä seuraavaa sisältöä. Myös Call of Duty: WWII:n tapauksessa keskusteltiin siitä, miten peli käsittelisi natseja. Silloin tekijät vetosivat siihen, että monet veteraanit kokivat olevansa saksalaisia, eivät natseja, ja tätä peli heijastelisi. 

Lähteet: Vice, ArchaeoGames

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän W1LMI kuva
W1LMI

Naissotilaat eivät ole poliittinen kannanotto? Okei...

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Seuraavaksi EA valmistautuu paljastamaan, että oikeasti kukaan ei kuole Battlefieldissä ja tuo punainen neste maassa on vain ketsuppia.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Onneksi voi jättää ostamatta tämmöset SJW tekemät pelit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Pahiksetkaan ei voi olla enää natseja, jos he ovat pelattavia hahmoja. Plussaa siitä että saksalaisten puolella voi ylipäätään pelata, mutta tällainen kiemurtelu on surkuhupaisaa katsottavaa. Petteri Uusitalolla oli jokin aika sitten hieno kolumni länsimaiden natsifobiasta.

Seuraavaksi saadaan seurata Ubisoftin selittelyjä siitä, kuinka "Brexitin jälkeiseen Lontooseen" sijoittuva Watch Dogs Legion, jossa pelataan anarkisti-haktivistiryhmittymää, on täysin epäpoliittinen peli.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Mitä anteeksi pyydeltävää tässä on?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ihan naurettavaa hommaa, että historiaa pitää peitellä. Hakaristit pitää näkyä ja konteksti on se, joka merkitsee. Ilmeisesti historia menee nykyään niin, että natseja ei ole ollut olemassakaan.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Saksalaiset rivisotilaat ei lisäksi olleet mitään natseja, vaan taistelivat oman maansa puolesta.. Jos tämmöisiin lähdetään, niin sotapelit voi lopettaa kokonaan. Sotarikollisia oli yhtä paljon esim. Neuvostoliitolla..

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu
Lainaus renebauman

Saksalaiset rivisotilaat ei lisäksi olleet mitään natseja, vaan taistelivat oman maansa puolesta.. Jos tämmöisiin lähdetään, niin sotapelit voi lopettaa kokonaan. Sotarikollisia oli yhtä paljon esim. Neuvostoliitolla..

Hys. Ei liittoutuneiden tai suomalaisten sotarikoksista saa puhua.

Käyttäjän Peluri83 kuva
Peluri83

Tuo väite ettei rivisotilaat olleet natseja ei pidä täysin paikkaansa sillä monet kuuluivat puolueeseen ja uskoivat ideologiaan! Vasta saksan voittomarssin kääntyminen sai miehet epäilemään ideologiaa ja verinen itärintama tappiomielialan kohoamaan. Silti monet edelleen uskoivat hitleriin ja natsi propagandaan, ihan viimeiseen saakka ja lupauksiin ihmeestä joka kääntää tappion voitoksi. Joten kyllä natseja löytyi ihan tarpeeksi asti armeijankin rivestä ja wermachtia on turha valkopestä sille myös he ottivat osaa sotarikoksiin varsinkin idässä!

Käyttäjän jrq69 kuva
jrq69

only western propaganda allowed

Nostoja