EA vahvistaa FIFA 21 -skandaalin – EA:n käyttäjätilit myivät harvinaisia pelaajakortteja suoraan käyttäjille / Uutiset / pelaaja.fi

EA vahvistaa FIFA 21 -skandaalin – EA:n käyttäjätilit myivät harvinaisia pelaajakortteja suoraan käyttäjille

15.03.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
EA, Fifa 21, skandaali, eagate, fifa ultimate team, fut

Pelijätti EA on vahvistanut FIFA 21 -pelaajayhteisöä kuohuttaneen skandaalin todenperäisyyden.

FIFA 21:n FIFA Ultimate Team -pelimuotoon liittyvä skandaali tuli julkisuuteen viime viikolla. Verkossa kiertäneiden kuvakaappausten perusteella harvinaisia FUT-kortteja myytiin suoraan FIFA 21 -pelaajille jopa tuhansien eurojen kappalehinnalla. Asian julkitulon myötä EA ilmoitti tutkivansa asiaa ja vahvisti äskettäin kaupankäynnin taustalla olevan yksi tai useampi työntekijöidensä käyttäjätili. Yhtiö ei ole vielä selvittänyt, ovatko käyttäjätilit päätyneet vääriin käsiin vai onko kyseessä yhtiön oma työntekijä.

EA:n mukaan joillakin käyttäjätileillä on oikeus myöntää FUT-kortteja suoraan pelaajille esimerkiksi tilanteissa, joissa pelaaja on virheen vuoksi menettänyt korttinsa. Lisäksi tietyt käyttäjätilit voivat jakaa harkinnanvaraisesti kortteja esimerkiksi jalkapalloammattilaisille, yhteistyökumppaneille sekä EA:n omille työntekijöille. EA:n mukaan korttien jakaminen on kuitenkin keskeytetty ainakin asian tutkimisen ajaksi.

EA kertoo poistavansa kaikki luvattomassa kaupalla siirretyt kortit FUT-ekosysteemissä sekä asettavansa kauppoihin osallistuneet pelaajat pysyvään pelikieltoon. Yhtiö kertoo myös ryhtyvänsä toimenpiteisiin, mikäli tutkinnassa käy ilmi yhtiön työntekijöiden osallistuneen luvattomaan toimintaan.

Lähde: EA

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Minä veikkaan, että parin kuukauden päästä EA lisää kasinoonsa uuden sivubisneksen, jonka kautta voi ostaa harvinaisimmat kortit suoraan. Hintataso voi olla vaikka tuhat euroa kortilta, nyt kun EA:lle on selvinnyt että on tosiaan olemassa porukkaa joka on valmis maksamaan sen verran. Korttikauppa esitellään "hienona uutena mahdollisuutena jota olette toivoneet jo pitkään ja joka lisää valinnanvapauttanne".

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Miksi joku ostaisi tonnilla FUT kortin? Eihän pelimuodossa kuitenkaan mistään rahasta pelata?