EA:lla huimat tavoitteet: Lisäsisällöillä miljarditulot tänä vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

EA:lla huimat tavoitteet: Lisäsisällöillä miljarditulot tänä vuonna

27.08.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
11

Bloomberg-taloussivuston mukaan EA:lla on suuria suunnittelmia tälle tilityskaudelle.

Bloombergin mukaan EA:n tavoitteena on erilaisten pelien lisäsisältöjen avulla tehdä peräti miljardi dollaria tuloa tänä vuonna.

Suurimman tuloerän tekevät urheilupelien kuten Maddenin ja FIFAn Ultimate Team -paketit. Edellisen tliityskauden aikana Madden-pelin lisäsisältötulot nousivat peräti 350 prosenttia.

Madden NFL 15 -pelin odotetaan tuovan EA:lle tuloja peräti 350 miljoonaa dollaria.

Lisäsisältöpaketit ovat vuosi vuodelta tärkeämpi osa pelijulkaisijoiden tulovirtoja. Monet pelaajat käyttävät lisäsisältöön jo huomattavastí enemmän rahaa kuin varsinaiseen peliin.

Lähde: Bloomberg.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Niinpä näinpä. Ei valoisalta näytä pelaamisen tulevaisuus.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Inb4 "ei_oo_pakko_ostaa" -ulinamyrskyä.

IMAGE(http://i.imgur.com/ajgeal0.png)

Käyttäjän KemistiOMG kuva
KemistiOMG

Niin mitäpä me kuluttajat enään valmiilla tuotteilla tekisimmekään, on paljon mukavampaa ensin maksaa puolikkaasta pelistä täysi hinta ja sitten vapaaehtoisesti ostaa pelin toisen puoliskon useissa erissä :)

Käyttäjän dumbguyfin kuva
dumbguyfin

Mielestäni kaikkien täytyisi kuitenkin muistaa, että EA on myös tarjoamassa ilmaista DLC:tä useisiin peleihin. Esimerkiksi nyt viime aikoina EA Sports UFC:hen ja tulevaisuudessa Dragon Age Inquisitionin moninpeliin. Jotenkin EA on aina se pelialan piru, vaikka firma tarjosikin viime sukupolvessa useita uusia ja loistavia IP:tä mm. Mass effect, Dragon Age, Dead Space, Mirrors Edge, jne.

Käyttäjän Core kuva
Core

Ei mulla lähtökohtasesti mitään tätä vastaan ehkä olis, jos pelien hinnat ei olis 70€ luokkaa.

Aika harva peli saa mut ostamaan kyllä tälläsiä lisäsisältöjä, mutta jotkut kyllä. Esim. Titanfalliin on Season Pass. Toinen on Peggle 2, siihen tulee hommattua käytännössä kaikki uudet Peggle masterit sitä mukaan kun tulee.

Mutta jotenkin tulee vähän suolanen fiilis maksella 10€ jostain parin tunnin (hyvällä säkällä) lisäsisällöstä, vaikka se ei ehkä loppujen lopuksi koko peliin nähden olis edes kauhean paha hinta, kun aika harva 70€ peli tarjoaa edes 20h edestä uniikkia sisältöä, mutta jotenkin siinä kohtaa tulee itselle sellanen vähän meh-fiilis.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Oon käyttäny viime vuosina satoja euroja FIFA Ultimate Teamiin. Käytän edelleen, mutta maltillisemmin ja myöhempänä ajankohtana pelin jo olleen markkinoilla hyvän tovin. Tämä siksi, koska pelaajien arvot pelin sisäisellä valuutalla mitattuna ovat pelin alkuvaiheilla naurettavissa summissa. Esim. vuosi, pari sitten ostin Mario Balotellin n. 30 000 kolikolla. Puolen vuoden päästä Balotellin normaali hinta oli n. 5000 kolikkoa.

FIFA 15 tulee haettua normaalisti julkaisupäivänä, mutta Ultimate Teamia alan pelaamaan vasta vuoden vaihtumisen jälkeen. Ei viiti kontata enää tässä iässä. Tarkoitan liiallista pelaamista ilman tuntuvia tuloksia.

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90

EA UFC 2018, hinta 80€. Ottelijat myydään erikseen.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Niin kauan, kun DLC ja mikromaksut tuovat peliin jotain lisää, poistamatta mitään alkuperäisestä, ne ovat minusta ok tapa tehdä rahaa ja pitää peli pidempään pinnalla. Sitten on taas näitä Mass Effect 3:sia, joissa selvästi peruspeliin kuuluvia juonikuvioita ja hahmoja siirrettiin DLC:ksi ja pelin muutenkin heikko lopetus muuttui tämän myötä vieläkin sekavammaksi sotkuksi.

Haluan uskoa, että EA on oppinut virheistään, mutta jää nähtäväksi. Urheilupeleistä en voi sanoa mitään, kun koko genre ei voisi vähempää kiinnostaa..

Käyttäjän olight kuva
olight

Nykyään aika on niin kortilla että ei kerkeä pelaamaan kuin muutaman pelin vuodessa, joten jos siihen peliin josta pitää tulee muutama DLC niin ihan sama mitä maksaa. Mass Effectiin tuli ostettua kaikki DLC:t joista osa oli tosin hieman heikkoja mutta trilogia itsessään oli aivan loistava. Itseasiassa oli jopa niin hyvä että jos trilogiasta tulisi remasteroitu versio menisi se uudelleen ostoon :)

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Minäkin ymmärtäisin lisämatskun ostamisen/maksamisen jos pelin hinta olisi 20€. Itse en ole ostanut yhtään DLC-pakettia enkä osta. Nyt maksat 70 ekee pelistä (joka vajaa) ja sitten ostat 5 x DLC hinta 15-20 ekee/kpl tulee pelille hintaa...perseestä koko systeemi.