FIFA 12:n EM-kisalisäri ei sisälläkään kaikkia aitoja eurooppalaisia maajoukkueita. Electronic Arts julkaisi lisäosan peliin eilen.

Laajennukseen sisällytetyistä 53 joukkueesta vain 29 on lisensoitu. Loput tiimit vilisevät tekaistuja nimiä.

EA perusteli päätöstä liiketoiminnallisella kannattavuudella.

– Maajoukkueiden sisällyttämisestä neuvotellaan EA:n ja jokaisen kansallisen jalkapalloliiton välillä, ja ne on lisensoitava yksittäin. Joukkueiden ja liigojen lisensoiminen on liiketoiminnallinen päätös, joka perustuu markkinoiden kokoon ja rajallisiin resursseihin, ja näiden parametrien puitteissa me emme kyenneet neuvottelemaan sopimusta jokaisen jalkapalloliiton kanssa sisällyttääksemme heidän joukkueensa peliin, EA lausunto sanaili Eurogamerille.

Pelaajien EM-kisahuumaa saattaa kuitenkin lannistaa esimerkiksi se, että molemmat kisaisännät eli Puola ja Ukraina ovat pelissä vailla lisenssiä. Toisaalta tietyt pelaajat ovat jo oikealla nimellään FIFA 12 -emopelin puolella mutta potkivat palloa valenimellä EM-joukkueissa.

Electronic Arts on tavallisesti julkaissut jalkapallon arvokisoista omat teemapelinsä. Yhtiö kuitenkin poikkesi tänä vuonna käytännöstään, kun se julkaisi kisateemaan keskittyvän laajennuksen. Lisäosa maksaa 1800 Microsoft-pistettä eli reilut 20 euroa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa