EA:n FIFA-ahdinko jatkuu – työntekijöiden Twitter-tilejä hakkeroitu

EA on jälleen ahdistelun kohteena jalkapallopelinsä myötä. Tällä kertaa työntekijöiden sosiaalisen median tilejä on hakkeroitu. Taustalla vaikuttaa entisen ammattilaispelaajan osallistumiskielto.

10.11.2019 12:13

Lukuisten Electronic Artsin FIFA-jalkapallopelin parissa työskentelevien työntekijöiden Twitter-tilit ovat joutuneet hakkeroinnin kohteeksi. EA ilmoitti, että työntekijöiden tilit oli kaapattu maanantaina osana kohdennettua hyökkäystä firmaa kohtaan. Työntekijöidensä turvallisuuden takaamiseksi EA on sittemmin jäädyttänyt tai poistanut kyseiset tilit käytöstä.

Kaapatuilla tileillä tehtyjen julkaisujen sisällöstä käy ilmi, että hakkeroinnin motivaationa toimi kiistanalaisen sisällöntuottajan ja entisen ammattilaispelaajan Kurt Fenechin – joka tunnetaan myös nimimerkillä Kurt0411 – elinikäinen osallistumiskielto, jonka myötä Fenech ei saa osallistua tuleviin virallisiin FIFA-tapahtumiin.

Kiellon syynä oli Fenechin toistuva käyttäytymissääntöjen rikkominen. EA:n mukaan hän julkaisi loukkaavaa, ahdistelevaa ja rivoa materiaalia. Fenech on videoillaan hyökännyt sanallisesti niin kanssapelaajiaan kuin EA:ta vastaan ja sylkäissyt EA:n logolla varustettuun huiviin. Twitterissä julkaistut viestit ilmaisivat tukea Fenechille osallistumiskiellon seurauksena.

Fenech itse on reagoinut osallistumiskieltoonsa ja hakkerointiin aggressiivisesti, kehottaen ihmisiä valitsemaan puolensa pelaajien ja EA:n välisessä kamppailussa. 

EA:n ja FIFAn taival ei ole ollut tänä vuonna ruusuinen taloudellisesta menestyksestä huolimatta. Firma joutui tulilinjalle jo varhain FIFA 20:n julkaisun jälkeen, kun pelin uratila ei miellyttänyt pelaajia. Tyytymättömyys on levinnyt myös pelin muille osa-alueille ja tekijät ovat joutuneet jo aiemmin ahdistelun ja tappouhkausten kohteeksi.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa