EA:n kohupeli joutui ongelmiin - Tuomittiin käytännössä rahastukseksi / Uutiset / pelaaja.fi

EA:n kohupeli joutui ongelmiin - Tuomittiin käytännössä rahastukseksi

3.07.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
6

Iso-Britannian mainontaa valvova Advertising Standard Authority on kertonut päätöksessään EA:n Dungeon Keeper -pelin sähköpostimainonnan olleen harhaanjohtavaa.

ASA:n mukaan Dungeon Keeperin mainoksessa ei kerrota tarpeeksi selvästi, että ilmaiseen peliin pitää käytännössä tunkea roppakaupalla rahaa, jotta siinä voi edetä. ASA:n mukaan EA:n sähköpostikampanjassa ei mainittu tarpeeksi selvästi, että ilman peliin syötettyä valuttaa pelikokemus jää naurettavan torsoksi.

EA:n mukaan Dungeon Keeperin tapauksessa pelaajien olisi pitänyt ymmärtää, että Dungeon Keeper sisältää pelinsisäisiä ostoksia. EA:n mukaan pelin aikarajat (jotka saa avattua rahalla) ja muut puolipakko-ostokset eivät olleet pelissä mukana pelkän rahastuksen vuoksi, vaan niiden avulla "tasapainoitettiin pelikokemusta".

Tämä on ensimmäisiä kertoja, kun pay to win -pelin mainontaan puututaan.

Lähde: GamesIndustry.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

varsinkin vanhat dungeon keeper faneilta ei taida ymmärrystä riitää jos vaikka tunnelien tekeminen ja sitä kautta eteneminen on hidastettu tahallaan ja rahalla saa sitäkin nopeutettua

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Aika jännä että nyt vasta on joku satunnainen peli otettu syyniin. Vastaavia pelejä on kuitenkin roppakaupalla ja mainonta aivan yhtä kehnoa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

"Tasapainotettiin pelikokemusta" pikemminkin "Tasapainotettiin firman tilipussia".

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Free-2-play-peleissä ei ole mitään vikaa PC-puolella. Mutta mobiililla... ennen kyseisen rahastusmallin nousua mobiilipuolella en edes pystynyt kuvittelemaan, että on mahdollista tehdä peli, jossa ei ole edes peliä, mutta joka pyytää rahojasi sitäkin hanakammin. Toivottavasti keksitään joku laki, joka kieltää EA:lta (ja muilta samankaltaisilta firmoilta) free-2-play-mobiilipelien julkaisemisen kokonaan.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Toivon todella että mobiililaitteilla maksulliset pelit saataisiin takaisin peliin. Tällä hetkellä ei uskalla mitään ostaa androidille suoraan google playsta kun ei tiedä toimiiko peli, onko muuten vain paska porttaus, squaren tyylinen pelin mobiilille heittä kympin hintalapulla tai sitten muuttuuko peli kuukauden päästä ilmaiseksi kun ei sitä kukaan muuten osta.
Ihan jo grafiikka-asetusten antaminen ja tieto tukeeko peliohjaimia suoraan kauppasivulla steam tyyliin auttaisi kummasti.

Kyllähän niitä ilmaispelejä on hyvä olla, mutta niin ne PC:lläkin on marginaalinen osa kaikesta ja facebookissa on sitten facebook pelit. Puhelimilla kaikki on sekaisin ja ne ilmaispelit on se suurin ryhmä.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Hirveä sääli, kun miettii miten hyvä alkuperäinen DK-sarja olikaan. Pay to win -muotoiset "ilmaispelit" eivät vain ole miellyttävää pelattavaa kenellekään. Vähemmällä rahastuksella (tai sen poistolla) olisi pelistä saatu ihan pelttava. Olisivat vain pistäneet Bullforgilla Kickstarter-kampanjan pystyyn ja tehneet ihan täysverisen Dungeon Keeper -kokemuksen tämän tekeleen sijasta...