EA:n vanha huippustudio kutistui tukikehittäjäksi, uusi extreme-ajopeli hyllytettiin / Uutiset / pelaaja.fi

EA:n vanha huippustudio kutistui tukikehittäjäksi, uusi extreme-ajopeli hyllytettiin

22.06.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Criterion Gamesin kaksi vuotta sitten varoisesti paljastettu extreme-urheiluvaikutteinen ajoneuvopeli ei näytä olevan tapahtumassa. Julkaisija Electronic Arts on kertonut ainakin Eurogamer- ja GameSpot-sivustoille, ettei studio enää työskentele kyseisen projektin parissa, vaan se on sen sijaan ajautunut enemmän tukirooliin pelijätin sisällä.

Viimeisinä vuosina Criterion on avustellut esimerkiksi Battlefrontin sekä Battlefield Hardlinen kehittyksessä, ja nyt hiljattain se on ollut mukana luomassa Battlefrontiin pohjautuvaa virtuaalitodellisuuskokemusta. EA:n Tähtien sota -projektit vaikuttaisivatkin olevan tällä hetkellä studion ensisijainen työllistäjä, joskin julkaisija on kyllä vihjannut, että jonkinlaisia ideoita uudenlaisia pelinimikkeitä varten on studiossa kyllä myös hauduteltu jonkin verran.

Alunperin jo 90-luvun puolella perustettu Criterion tuli aikoinaan parhaiten tunnetuksi Burnout-sarjan luojana sekä yhtenä Need for Speed -pelien avainkehittäjänä. Need for Speedin siirryttyä kuitenkin Ghost Gamesin haltuun kutistui Criterion noin 20 hengen studioksi, josta monet kehittäjät suuntasivat avustamaan erityisesti juuri Ghost Gamesia. Samassa yhteydessä studion entiset vetäjät Alex Ward ja Fiona Sperry kumppaneineen lähtivät perustamaan omaa Three FIelds Entertainment -studiotaan, joka julkaisi hiljattain debyyttipelinsä Dangerous Golfin.

Osana EA:ta Criterion on toiminut vuodesta 2004 asti.

Ohessa muistutuksena E3 2014 -messuilla näytetty pätkä Criterionin edellä mainitusta ajoneuvopelistä. Tuotosta ei koskaan ehditty nimeämään ainakaan julkisesti.

Lähde: Eurogamer, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Enpä muistanutkaan tätä peliä enää. Harmi, koska genre on rikollisen aliedustettu. Lisää Battlefieldiä kehiin vaan... Onneksi Ubisoft paljasti nyt uuden extremeurheilupelinsä Steepin. Toivottavasti se ei peruunnu.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Criterion ja Burnout yhdet niistä valitettavista esimerkeistä mitkä EA päätti kylmästi tappaa pois.....no onneksi perustajat ovat jo väsäämässä Burnoutin hengellistä jatkoa ja moni entinen Criterionin työntekijä on myös löytänyt tiensä Playgroung Gamesille (Forza Horizon-studio)