Ei enempää toimivia Xbox-pelejä Xbox 360:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Ei enempää toimivia Xbox-pelejä Xbox 360:lle

10.01.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
40

Microsoft-pomo Albert Penello kertoo, ettei Xbox 360:n taaksepäinyhteensopivuutta välttämättä kasvateta enempää. Toimivia ensimmäisen Xboxin pelejä löytyy nyt useita satoja, mutta monet tärkeät nimikkeet eivät edelleenkään pyöri uuden sukupolven Xboxissa.

Penello kyseenalaistaa taaksepäinyhteensopivuudesta koituvan hyödyn eikä ole varma jatkuuko ominaisuuden päivittäminen enää ollenkaan. Penellon mukaan kuitenkin ladattavien Xbox Originalsien tapauksessa asiat ovat toisin. Microsoft toi joulukuun alussa Liveen palvelun, josta voi ladata ensimmäisen Xboxin pelejä Xbox 360:n kovalevylle.

Lähde: Computer and Videogames

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Tuottaa. Tähän voisin sanoa oman mielipiteeni,että ei haittaa ja minulla on siihen hyvä perustelu vaikka ihmettelisittekin.

Eli en alunperinkään hommannut ensimmäistä xboxia koska en sen peleistä liiemmin pitänyt. Toinen syy oli sen kauhea ulkonäkö. Pelit ei vain miellyttäneet ja tyydyin pleiskari kakkoseen siinä yhden sukupolven ajan. Sitten ostin xbox 360,koska sen ulkonäkö taas säväytti minut ja sai vakuuttuneeksi,eikä pelitarjontakaan jättänyt kylmäksi. Eli tuo ei haittaa,sillä en ole vielä yhden yhtäkään normi boxin peliä pelannut uutukaisella.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

lol.. Hyvät on perustelut h*mopelaajalla. Oikeesti ketä valitsee konsolinsa ulkonäön perusteella, ja sitäpaitsi samanlaista hc-pelaajien räiskintä linjaa se uusikin boxi noudattaa pelivalikoiman osalta.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

No kyllä sen nyt valihtee jos sitä yleensäkin pitää näkysällä yleisellä paikalla. Räiskintä linja menee mulla kyllä niinkuin monet muutkin genret. Se nyt ei vain mielyttänyt meikäläistä,joten koita vierailija elää sen asian kanssa. Jooko.? :)

Käyttäjän nuera kuva
nuera

No eipä sillä minulle ainakaan ole plajoa väliä toimiiko vaiko ei voisi, vaikka valinnaisesti itse poistaa sieltä kovolta sen emulaattorin+muun siihen tarvittavan kaman tilan vapauttamiseksi muuhun käyttöön. Ei ole yli vuoteen tullu pelattua yhtään vanhan boxin pelejä ja eikä tule ku kaikki meni gamestopin vaihtotarjoukseen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itse en ole varmaan yhtäkään vanhan boxin peliä pelannut sen jälkeen kun hommasin julkaisun aikoihin 360:n, joten kauheesti en kaipaa.

Lisäksi vanha boxi on vielä kaapissa, joten ottaminen käyttöön ei olisi kovin hankalaa.

Perusongelmana tosin se, että mun kaikki vanhat xbox pelit (~30kpl) hyödynneettiin syksyn "nimeltämainitsemattomaan" pelikaupan vaihtotarjouksiin ;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Lol voiko olla yhtään tyhmempää valita pelikonsolia ulkonäön perusteella.. Mielestäni orkkis Xbox on oikein tyylikäs. Xbox 360 ei oikein taas kolahda, ei vaan siksi ettei se ole sen kauniimpi vaan pelitarjonta on suunnilleen samanlaista kuin Xboxissa ennenkin.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Tuota. Sanotaan nytten niin että kun tämä mun kommentti herätti näköjään aika paljon keskustelua vierailijoiden taholla,että en pitänyt koko konsolista. En alun perin ole ikinä innostunut kyseisestä laitteesta, ja näyttää myös vaikealta hyväksyä se monien käyttäjienkin taholta koska ovat ruvenneet miinustelemaan täysin asiallisia kommenttejani.

Tämä on vain minun mielipide ja voittehan te nauttia siitä normi boxista koko sydämmestänne. Minä taasen pidän xbox 360 pelivalikoimaa kaikkien aikojen parhaimpana,heti ps2 jälkeen ja myös konsolin ulkonäkö teki suuren vaikutuksen,varsinkin ELITE mallin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Omasta mielestäni taaksepäin yhteensopivuus on todella tärkeää. Mikä sen mukavampaa kun joskus vuosien jälkeen lyödä joku vanha peli laitteeseen ja muistella menneitä. Se pitäisi aina pyrkiä pitämään mielessä kun suunnittelee uuden konsolin. Ei vain niin, että edelliset pelit toimivat vaan kaikki vanhat pelit. Eikä se mahdotonta tai epärealistista ole. Nintendokin myy taas vanhoja pelejään Virtual Consolissa.

"Penellon mukaan kuitenkin ladattavien Xbox Originalsien tapauksessa asiat ovat toisin."

No yllätys yllätys. MS kun haluaa myydä vanhat pelit kuluttajille uudelleen. Ei siis mikään ihme, etteivät he enää kasvata koneen taaksepäin yhteensopivuutta, muuta kuin niiden pelien kohdalla joita myydään Livessä Xbox Originalseina.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eipä kyllä ole merkitystä moisella. Uskon, että on niin marginaalinen porukka joka noita ei toimivia pelejä tahtoisi XO:lla pelata.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Harmi joidenkin ihmisten kohdalla, joilla vanhan boxin pelejä on. Suurin osa kuitenkin tuppaa myymään vanhat konsolinsa peleineen :(