Ei ihan niin yksinkertaista, rakas Watson – Pikachu lähtee Sherlock Holmesin jalanjäljille / Uutiset / pelaaja.fi

Ei ihan niin yksinkertaista, rakas Watson – Pikachu lähtee Sherlock Holmesin jalanjäljille

26.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Nintendo ja The Pokémon Company ovat paljastaneet virallisesti uuden Pikachu-aiheisen 3DS-pelin. Japanissa ensi viikolla julkaisunsa on saamassa eShopin kautta Great Detective Pikachu: Birth of a New Duo, joka nimensä mukaisesti on vanhan kunnon sähkörotan tähdittämä salapoliisiseikkailu.

Pelin on kehittänyt Pokémon Ranger -pelejä aikaisemmin muun muassa tehtaillut pelitalo Creatures!, jolla on historiaa myös EarthBound-sarjaa aikoinaan luomassa olleen Ape-yhtiön kanssa. Aikaiseksi studio näyttää tällä kertaa saaneen varsin tarinavetoisen seikkailupelikokemuksen, jossa puhekykyinen Pikachu-hahmo ratkoo metsästäjänhattu päässään mysteereitä ihmisnuoren kanssa.

Tämä ei ole varsinaisesti ensimmäinen kerta, kun The Pokémon Company on puhunut Pokémon-aiheisesta salapoliisiseikkailusta. Vihiä tuotoksesta saatiin alunperin itse asiassa jo vuonna 2013, kun yhtiö esitteli peli-ideaa osana japanilaista televisio-ohjelmaa.

Varmuutta ei ole vielä siitä, onko peli tulossa koskaan länsimaisille markkinoille. Tänä vuonna tulee tosin kuluneeksi jo peräti 20 vuotta Pokémon-pelisarjan synnystä, joten on kyllä luultavaa, että Nintendo haluaisi ottaa moisesta vielä kaiken mahdollisen ilon irti. Hiljattain yhtiö julkaisi jopa lähestyvän Super Bowlin kunniaksi uuden eeppisen mainoksen ihan vain Pokémonien pitkää taivalta juhlistaakseen.

Lähde: Siliconera, Gematsu, Famitsu

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kuultuani Pikachun kimittävän äänen vuodesta -98 eteenpäin, tuota "Sherlock-chuta" ja sen huomattavasti matalampaa ihmispuhetta oli aluksi aika vaikea ottaa tosissaan :D. Parin katselukerran jälkeen tähän räikeään kontrastiin ehti jo joten kuten tottua, mutta mitään kovin värisyttäviä mysteerejä on turha mennä odottamaan tältä peliltä. Jo pelkästään sana "murha" luultavasti uppaisi tuon pelin ikärajaa jonnekin +10 tienoille ja siihen Nintendo ei varmastikaan ole pyrkimässä.

Arvatenkin tapaukset ovat osastoa "kadonneen jalokiven metsästys" tai väärrennetyn taulun alkuperän selvittäminen tai rikollisliigan nalkkiin saaminen. Tuo olisi sinällään ihan jees, kunhan pelin vaikeustaso ei ole täysin läpihuuto-osastoa kaikille vähänkään varttuneemmille pelaajille.

Ei sinänsä, Nintendon E-shopin hinnat tuntien en varmaankaan ostaisi tätä peliä VAIKKA se julkaistaisiin myös Japanin ulkopuolella. Mysteeripelit ovat nimittäin minun näkökulmastani katsottuna aika kertakäyttöistä kamaa, joten en siitä johtuen olisi valmis maksamaan tästä kymppiä enempää (tuskin edes sitäkään).

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Hyvä tuo Super Bowl -mainos. Itse en ikinä pelannut Pokemoneja, koska pidin sitä lasten juttuna ja olin itse "kypsässä" 16-vuoden iässä, kun pahin Pokemon-aalto iskeytyi Suomeen. Joka kadunkulmassa oli kakaroita Game Boy:den kanssa. Mielenkiintoinen ilmiö, ja varmaankin hyviä pelejä.

Nostoja