Ei SteamOS-yksinoikeuspelejä Valvelta / Uutiset / pelaaja.fi

Ei SteamOS-yksinoikeuspelejä Valvelta

4.11.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
18

Oman SteamOS-käyttöjärjestelmänsä viime syyskuussa julkistanut Valve ei ole aikeissa heittää jatkossa kaikkia muniaan samaan koriin. Viihdesivusto IGN:lle antamassaan haastattelussa pelitalon edustaja Greg Comer vakuutteli, että huoli SteamOS-yksinoikeuspeleistä on aikalailla turha.

– Ette tule näkemään yksinoikeudella SteamOS:lle tehtyä "killer app" -sovellusta meiltä. Me emme lähde tekemään mitään tämän suuntaista, Comer selosti.

Myöskin kolmannen osapuolen kumppaneille puhuessaan Valve on Comerin mukaan kertonut, että kehittäjien kannattaisia tehdä pelejä niin mahdollisimman monelle alustalla kuin vain mahdollista. Yksinoikeuksien välttelyä Valve yksinkertaisesti perustelee sillä, etteivät eksklusiivipelit ole yhtiön filosofian mukaisia.

Yksioikeustietojen ohella nettiin on tänään maanantaina ilmaantunut myös ensimmäisiä kuvia Valven omasta Steam Machine -prototyypistä. Samalla yhtiö on kertonut ainakin IGN:lle ja The Verge -sivustolle, että se on aikeissa julkistaa muita Steam-koneita työstävät yhteistyökumppaninsa ensi tammikuussa CES 2014 -messuilla.

Vuorostaan Steam-ohjainten suhteen yhtiö on kertonut, ettei se ei ole ainakaan alustavasti aikeissa ulkoistaa niiden valmistusta.

The Verge -sivuston kokemuksia Valven uutuustuotteista voi lukaista lähdelinkin kautta.

Lähde: IGN, Polygon, The Verge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Hyvän ajattelumallin omaksuneet. Mitä enemmän alustoja, sitä enemmän yleisöä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hyvä. Ei siis pelkoa, jos tulee joku Valven peli. :)

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Millä tätä "konsolia" sitten myydään, perjaatteessa yhtäkuin perus pc?

Käyttäjän Iso_Pomo kuva
Iso_Pomo

gurgi:

Eheheii, mitä itse katsoin noista prototyyppi-specseistä, on pikkasen kovempaa rautaa ku perus PC:llä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä gurgi

Millä tätä "konsolia" sitten myydään, perjaatteessa yhtäkuin perus pc?

Sehän on perus PC, sanoivatkin että konetta voi vapaasti päivittää, säätää ja hakkeroida miten lystää. Tämän hetken konsolipelaajille tuo on oivallinen vaihtoehto päästä PC maailmaan ilman spectejen miettimistä tai kokoamisen pelkoa, sen lisäksi sille ostetut pelit toimivat periaatteessa joka tietokoneessa, jos vaikka sattuu enemmän PC pelaaminen kiinnostaa. Jos tulee huhuttu kahteen paikkaan kirjautuminen on se myös nykyisille PC pelaajille ihan nifti ratkaisu, kun pystyy pitemmälle matkalle striimaamaan pelejä ja jos on perhettä niin yhdellä lisenssillä saa sinne sekä pelikoneelle pelin.
Kaikki tosin riippuu siitä kuinka hyvin tuo SteamOS ja striimaus ovat optimoituja ja mikä tulee olemaan hinta?

E: JOS tekisivät yksinoikeuksia tuolle, niin eikö se olisi hieman omaan nilkkaan ampumista? Mielummin niin että yhdellä ostolla peli toimii kaikissa laitteissa niinkuin tähänkin asti.

Lainaus käyttäjältä Iso_Pomo

Eheheii, mitä itse katsoin noista prototyyppi-specseistä, on pikkasen kovempaa rautaa ku perus PC:llä.

Nuo ovat prototyyppien spectejä, aivan varmana tulee pienemmillä numeroilla kauppoihin sillä jo pelkkä titan maksaa sen tonnin.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental
Lainaus käyttäjältä Iso_Pomo

gurgi:

Eheheii, mitä itse katsoin noista prototyyppi-specseistä, on pikkasen kovempaa rautaa ku perus PC:llä.

Entä paljonko hinta vastaavasti on? Että onko järkeä ostaa tämä "konsoli" jos sillä hinnalla saa kenties tehokkaammankin PC:n? Jos hinta on liian korkea, useimmat konsolipelaajat varmastikin jättävät väliin, ja PC-pelaajat taas ennemmin päivittävät nykyistä konettaan. Jos tälle laitteelle olisi tulossa edes yksinoikeuspelejä saattaisin ostaakin sen, mutta näillä näkymin jätän väliin. Eikö jokin olohuone-PC ajaisi saman asian kuin tämä laite?

Käyttäjän Pebe kuva
Pebe
Lainaus käyttäjältä Iso_Pomo

gurgi:

Eheheii, mitä itse katsoin noista prototyyppi-specseistä, on pikkasen kovempaa rautaa ku perus PC:llä.

Kuinka vaikeaa ihmisten on käsittää että nämä ovat ihan perus tietokoneita joissa on SteamOS todennäköisesti esiasennettuna ja näitä tulee useilta valmistajilta useisiin hintaluokkiin ihan kuten perus pakettikoneita.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Eiköhän tämä ole Valven "referenssi-laite". Eli saattaa maksaakin enemmän, kuin mihin normipelaajalla on varaa. Sen sijaan tulemme hyvin todennäköisesti näkemään Samsungilta, Asukselta, yms. omat kuluttaja ystävällisemmät versiot "Steam-machinesta".

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Milloin tämä tulee ? Meinaan rauta vanhenee joka kuukausi, kun ei tiedä ostaako tämän vai päivittääkö omaa rautaa...

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

Mielestäni aika itsestään selvää. Ei käyttöjärjestelmää (ja siitä tässä on kyse, ei mistään laitteesta, koska Steam Machinet on käytännössä vaan PC:eitä) myydä yksinoikeuspeleillä, vaan sillä toimivuudella, ja nimenomaan pitemmällä tähtäimellä. Valve ottaisi vaan nenäänsä jos yrittäisi pakottaa käyttöjärjestelmää.