Square Enixin jäädyttämä Deus Ex -pelisarja on viettänyt hiljaiseloa jo vuoden, ja vaikka uutta osaa ei kannata odottaa vielä hetkeen, ei pelisarjaa ole kuopattu kokonaan.

Eidos Montrealin pomo David Anfossi varmisti PCGamesN:lle antamassaan haastattelussa, ettei Deus Ex ole sarjana kuollut. Anfossin kommentti mukailee Square Enixin vuodentakaista vastaavaa, joten sen suhteen tilanne ei ole muuttunut.

Seuraavaa osaa saadaan vain kuitenkin odottaa, sillä yhtiöllä on parhaillaan kolme projektia työn alla, mikä on venyttänyt resurssit äärimmilleen. Julkistetuista peleistä kehitteillä ovat Crystal Dynamicsin kanssa työstettävä Shadow of the Tomb Raider sekä kokonaan uusi Avengers-seikkailu Marvelille.

Kolmatta peliä ei ole vielä virallisesti julkistettu. Anfossi vihjaili, ettei kyseessä ole kuitenkaan uusi Thief-sarjan nimike.

Huhujen mukaan julkistamaton peliprojekti saattaisi olla Guardians of the Galaxy -peli. Square Enixin ja Marvelin taannoin julkistetun yhteistyön kerrottiin sisältävän useita pelejä.

Kolmen ison projektin samanaikainen kehitys vaatii studiolta myös uudenlaisia rahkeita ja ajanhallintaa, jotta pelien laatu ei kärsisi:

– Olemme iso studio, lähes viisisataa henkeä. Mutta samanaikaisesti meillä on kolme kehitystä tuotannossa samanaikaisesti. Meidän täytyy pitää huoli siitä, että pystymme toimittamaan ne haluamallamme laadulla. Sen suhteen emme tee kompromisseja. Kun Deus Exän aika koittaa, niin sen aika koittaa ja teemme sen sitten huolella, Anfossi kommentoi.

Deus Ex -sarjan viimeisin osa, Mankind Divided, menestyi taloudellisesti odotuksia heikommin, minkä vuoksi pelisarja pistettiin toistaiseksi jäähylle. Sekä Square Enix että Eidos Montreal ovat kuitenkin halukkaita palaamaan sarjan pariin myöhemmin, kun aika ja resurssit sen sallivat.

Lähde: PCGamesN, VentureBeat

Lisää luettavaa