Eikö Mario riitäkään? Nintendo kaipaa tuoreita mobiili-ideoita / Uutiset / pelaaja.fi

Eikö Mario riitäkään? Nintendo kaipaa tuoreita mobiili-ideoita

13.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3
Eikö Mario riitäkään? Nintendo kaipaa tuoreita mobiili-ideoita

Mobiilimarkkinoille suuntaava Nintendo ei aio enää nojata vanhoihin tavaramerkkeihinsä.

Time-lehdelle antamassaan tuoreessa haastattelussa Nintendo of American sympaattinen toimitusjohtaja Reggie Fils-Aimé oikoo vallitsevia olettamuksia yhtiön mobiilitarjonnasta. Mies painottaa heti haastattelun alkumetreillä, ettei Nintendo aio lähteä mobiilitaistoon yksinkertaisin alustakäännöksin aseistettuna, vaan luvassa on lähes pakon edessä jotain aivan uudenlaista.

– Valitettavasti valloilla on yksinkertainen asenne, jonka mukaan mobiili-Mario printtaisi rahaa. Mutta niin asia ei vain ole. Emme voi vain kääntää vanhoja pelejämme mobiilialustoille. Meidän tulee luoda uusia, mukaansatempaavia kokemuksia, jotka hyödyntävät älylaitteiden vahvuuksia, Fils-Aimé selitti Timelle.

Yksi älyalustojen suurimmista rajoituksista on kosketuspohjainen ohjausjärjestelmä, joka ei välttämättä veny perinteisin menetelmin yhtä moneen kuin tavanomaiset peliohjaimet. Fils-Aimén mukaan Nintendolla on kuitenkin kasoittain kokemusta alustalähtöisestä pelinkehityksestä, mikä auttaa yhtiötä navigoimaan kosketusnäyttöjen karikoissa.

– Emme karta uusia tapoja tehdä asioita. Olemme varmoja, että voimme yllättää ja ilahduttaa myös mobiililaitteilla aivan samaan tapaan kuin käsi- ja kotikonsoleilla, mies tiivisti.

Nintendon ensimmäinen mobiilijulkaisu, Mii-painotteinen Miitomo, julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

Lähde: Time, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Vaikka en järin mobiilipelaamisesta pidäkään (sillä oli potentiaalia, mutta se hukkui kehittäjien ahneuteen ja pelaajien haluttomuuteen maksaa muusta kuin "ilmaisesta"), niin sanoisin, että asenne on oikea. Jos joku oikeasti luulee, että Mario-tasohyppely toimisi kosketusnäytöllä, kannattanee kokeilla jotain vanhempaa Mariota (ihan kokeilumielessä, tietenkin) kännykällä emulaattorilla ja sanoa sitten uudestaan, tuntuuko ajatus vielä hyvältä idealta.

Käyttäjän Peep kuva
Peep
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Jos joku oikeasti luulee, että Mario-tasohyppely toimisi kosketusnäytöllä, kannattanee kokeilla jotain vanhempaa Mariota (ihan kokeilumielessä, tietenkin) kännykällä emulaattorilla ja sanoa sitten uudestaan, tuntuuko ajatus vielä hyvältä idealta.

Perinteisessä muodossa ei tietenkään toimisi, sillä tarkkuutta vaativa ohjaus puuttuu. Kuitenkin esimerkiksi samantapainen ohjaus kuin Geometry Dashissä toimisi. Eli hahmo liikkuisi itsestään läpi kenttien ja hyppiessä sitten hakattaisiin ruutua. Tulikukkaakin voisi käyttää vaikka toisella kädellä. Silloin tosin pelin luonnekin muuttuisi enemmän reaktiopelin suuntaan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

Yksi älyalustojen suurimmista rajoituksista on kosketuspohjainen ohjausjärjestelmä, joka ei välttämättä veny perinteisin menetelmin yhtä moneen kuin tavanomaiset peliohjaimet.

Tätä minä olen sanonut vaikka kuinka kauan. Mobiilipelit on pakko tehdä tiettyyn muottiin ja niitä ei kovin montaa ole. Tämän kautta pelit eroavat lähinnä grafiikoiden kautta kun ideana on se, että näpäyttämällä hyppää tai että pyyhkäisyllä liikkuu liikeen suuntaan. Ei noista kovin monimuotoista peliä saa. Toki virtuaaliset näppäimet ovat aina vaihtoehto mutta kun ne peittävät pelialuetta sekä ovat täysin tunnottomat, jolloin voi tulla helposti harhaosumia.

Lainaus käyttäjältä Peep

Perinteisessä muodossa ei tietenkään toimisi, sillä tarkkuutta vaativa ohjaus puuttuu.
Kuitenkin esimerkiksi samantapainen ohjaus kuin Geometry Dashissä toimisi. Eli hahmo liikkuisi itsestään läpi kenttien ja hyppiessä sitten hakattaisiin ruutua. Tulikukkaakin voisi käyttää vaikka toisella kädellä. Silloin tosin pelin luonnekin muuttuisi enemmän reaktiopelin suuntaan.

Itsekin sen tässä sanot: peli muuttuu. Ei se enää ole se peli joka se on ollut (jos siis Mario pidetään esimerkkinä). Siitä tulee vain yksi mobiilipeli lisää (sekä hyvässä että pahassa).