Eläinten vallankumous koittaa ennen joulua – George Orwell -klassikon pelitulkinta päivättiin

Ovatko kaikki eläimet tosiaan tasa-arvoisia? Joulukuussa se selviää.

2.11.2020 15:14

75 vuotta sitten alkujaan julkaistun Eläinten vallankumous -romaanin voi kokea pian uuden pelin muodossa. Indiestudiot The Dairymen ja Nerial ovat vahvistaneet, että George Orwell’s Animal Farm nähdään niin Windows-koneilla kuin mobiililaitteilla 10. joulukuuta.

Peliksi Orwellin klassikko kääntyy päätöksien tekoon isosti painottuvana seikkailupelinä. Hallintaan siinä saadaan tietysti oma eläinfarmi, jossa elukat ovat ottaneet vallan vanhoilta ihmisisänniltään. Seuraavaksi tarkoituksena olisikin hallinnoida omaa yhteiskuntaa, mikä tapahtuu tasapainottelemalla niin farmin resurssien ja turvallisuuden kuin sen asukkaiden tyytyväisyyden kanssa. Tunnetusti jotkut elukat voivat olla myös ”tasa-arvoisempia” kuin toiset, eli päätöksiä täytyy tehdä myös sen suhteen, keitä pidetään tyytyväisinä ja keitä sopii jättää kuuntelematta.

Animal Farmia kehittäneistä studioista Nerial on vastannut aiemmin myös Reigns-sarjan työstöstä, joten genre ei ole tekijöille mikään täysin uusi tuttavuus. Kovin simppeliin Reignsiin nähden Animal Farmin olisi tarkoituksena olla tosin astetta tarinavetoisempi kokemus, jolle on saatu jopa oma kertojansa Assassin’s Creed: Originsin Bayekin tunnetusta Abubakar Salimista.

Erilaisia loppuja peliin luvataan kahdeksan kappaletta. Näitä päästään tavoittelemaan nojaamalla niin valvonnan, uudelleenkoulutuksen kuin verilöylyn kaltaisiin poliittisen juonittelun työkaluihin.

Lisää luettavaa