Elden Ring -pelikuvaa 19 minuutin edestä! Dark Souls -tekijöiden uutuus näyttäytyi suuremmin kuin koskaan / Uutiset / pelaaja.fi

Elden Ring -pelikuvaa 19 minuutin edestä! Dark Souls -tekijöiden uutuus näyttäytyi suuremmin kuin koskaan

4.11.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10
Elden Ring, FromSoftware, Bandai Namco, pelikuva,

FromSoftware ja Bandai Namco ovat tarjonneet kattavan 19 minuutin silmäyksen ensi vuoden alussa siintävään Elden Ringiin.

Uudella videolla pelitalot käyvät läpi pelin perusteita, joissa nähtävissä on paljon tuttuja elementtejä varsinkin Dark Souls -sarjasta. FromSoftwaren peleille uudempana asiana esille nousee aiempaa avoimempi maailma, jota tutkitaan niin jalan kuin vauhdikkaan hevosen avulla. Matkanteon ohella hevosen selässä on mahdollista taistella, mitä esitellään jo videon varhaisessa vaiheessa pelaajan kimppuun liitävän lohikäärmeen kanssa.

Pelimaailman avoimuuden myötä pelaajia siunataan tällä kertaa kartalla, johon tehdyt merkinnät tulevat esille myös pelimaailmassa. Pelaajaa johdatellaan eri kohteisiin muun muassa Site of Grace -lepopisteistä irtautuvalla valolla. Valoa ei ole kuitenkaan pakko seurata, vaan pelaajaa rohkaistaan löytämään niin piilotettuja aarteita kuin muita omaan pelityyliin sopivia etenemisratkaisuja.

Mättämisen ohella erilaisissa tilanteissa on mahdollista esimerkiksi myös hiippailla. Taistelemista päästään harrastamaan lähitaisteluaseiden ohella niin juosipyssyjen, lennokkaan taikuuden kuin väliaikaisesti apuun kutsuttavien henkienkin avulla. Omaa taisteluvarustusta pääsee säätämään uudella craft-ominaisuudella.

Pelaajat tietysti kohtaavat matkan varrella vihollisten lisäksi muita hahmoja, joista yhtenä erikoisempana tuttavuutena video esittelee kuoppaan juuttuneen ruukku-ukko Alexanderin. Hahmo ei ole maailmassa olemassa vain staattisena kuriositeettina, vaan pelaajat voivat auttaa tämän pois ahdingostaan lyömällä tätä tarpeeksi kovaa esimerkiksi nuijallaan. 

Totta kai moninpelimahdollisuuskin löytyy. Pelaajat voivat kutsua apuun muita seikkailijoita, mutta tuttuun tapaan kaikki pelisessioihin liittyvät pelaajat eivät välttämättä ole sieltä ystävällisemmästä päästä.

Aika ajoin pelaajat löytävät itsensä myös tiiviimmin rakentuvista luolastoista. Isommissa tällaisissa, kuten videon lopussa esiteltävässä linnassa, FromSoftwaren tarkoituksena on yhä tarjota erilaisia etenemisvaihtoehtoja. Luolastojen pomokohtaamisilta ei voi silti välttyä, mistä siitäkin saadaan maistiaisia videolla.

Elden Ring julkaistaan pc:lle, PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Seriesille ja Xbox Onelle helmikuun 25. päivä. Suljettu ennakkotestimahdollisuus on sekin tulossa ensi viikolla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

eli dark souls open world saa nähdä puöritääs mun pc tätä low 60 fpsnä
pitää kai päivitää pc 3060 rtxään :D

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Jeps, DS open world. Ostoon toki menee, ihan joka kohta ei oikein sytyttänyt videolla, mutta parani loppua kohden. Hyvin paljon kopioitu esim ds3sta miljöötä, kuten crypta vaikutti hyvinkin nähdyltä ja ääniefektitkin presis samat tapoissa yms. Ei sinänä mitään väärää, mutta toivottavasti peli on tuonut riittävästi uutta eikä vain avointa maailmaa yms. Hyvin kotoisa olo tuli. Henkilökohtaisesti en pitänyt henkien kutsumisesta, helpottaako liikaa? Mutta eihän niitä pakko ole toki kutsua 😁

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Äänimaailma ja hahmon animointi oli aikalailla samaa kuin DS3. Verisuihku taas BB kopioitu. Mutta ei nämä minuakaan haittaa. Tuntuu tutulta ja turvalliselta. Itseäni hieman puistatti kartan koko. Mutta ehkä se vain tuntui siltä. Fall dmg on joko kokonaan poissa tai sitten trailerin hahmolla oli jokin asia, mikä poisti/vähenti sitä. Samaamieltä Bloodbornen kanssa henkien suhteen. Tuleeko liikaa helpotusta? Mutta eihän niitä taida olla pakko käyttää. Kyllä tämä on julkaisupäivä peli ja vahva GOTY ensi vuodelle. :)

Käyttäjän Masa kuva
Masa

Hyvältä näyttää ja itseeni DS tyylinen vähän värikkäämpi maailma vetoaa paremmin. Bloodbornin maailma oli liian aneeminen ja itseään toistava.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Huikeaa! Koska pelaan useasti kuitenkin niin tottakai spiritit pitää tsekata perusteellisesti myös. Ei kaiken aina tarvitse olla vaikeaa edes Fromin peleissä.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Keräilyversiot loppunu jo Namcon storesta. Toivottavasti saadaan Suomeen jälleenmyyjille tarpeeksi.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Jopas, tiesin suurinpiirtein mitä peliltä odottaa, mutta silti tuli inasen hypettynyt olo videosta, mikä on nykyisin aika harvinaista meikäläisellä. Aivan kuin tulisi uuteen kotiin, jossa on tuttu tuoksu ja tunnelma että olisit aina siellä asunut. Pikkaisen tosin odotin Mimiciä noin 11 minuutin kohdalla katakombin lopussa..

Vahva epäilys, että Eldenistä tulee alkuvuoden kovin tapaus.

Käyttäjän Defgon kuva
Defgon

hyvän näköstä maailmaa, peli näyttää aikalailla just siltä miltä alunperin sen kuvittelinkin näyttävän. ds3 vibat uudestaan päälle eli en meinaa housuissani pysyä kun joutuu odottamaan vielä muutaman kuukauden ja luulen myös että elden tulee olemaan 2022 kovimpia pelejä! tietskarihan mulla tätä peliä ei tule luultavasti pyörittämään joten ps4 menee ostoon.

Käyttäjän Raissi kuva
Raissi
Lainaus Bloodborne

Keräilyversiot loppunu jo Namcon storesta. Toivottavasti saadaan Suomeen jälleenmyyjille tarpeeksi.

Ainakin verkkokauppa.comista voi tilata täällä meillä päin 👍

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Näyttää kyllä törkeän kovalta. Pidän erityisesti siitä, että suhteessa Dark Soulsiin ja Blood Borneen nyt on mukana enemmän väriä ja valoisia ympäristöjä.

Nostoja