FromSoftware ja Bandai Namco ovat tarjonneet kattavan 19 minuutin silmäyksen ensi vuoden alussa siintävään Elden Ringiin.

Uudella videolla pelitalot käyvät läpi pelin perusteita, joissa nähtävissä on paljon tuttuja elementtejä varsinkin Dark Souls -sarjasta. FromSoftwaren peleille uudempana asiana esille nousee aiempaa avoimempi maailma, jota tutkitaan niin jalan kuin vauhdikkaan hevosen avulla. Matkanteon ohella hevosen selässä on mahdollista taistella, mitä esitellään jo videon varhaisessa vaiheessa pelaajan kimppuun liitävän lohikäärmeen kanssa.

Pelimaailman avoimuuden myötä pelaajia siunataan tällä kertaa kartalla, johon tehdyt merkinnät tulevat esille myös pelimaailmassa. Pelaajaa johdatellaan eri kohteisiin muun muassa Site of Grace -lepopisteistä irtautuvalla valolla. Valoa ei ole kuitenkaan pakko seurata, vaan pelaajaa rohkaistaan löytämään niin piilotettuja aarteita kuin muita omaan pelityyliin sopivia etenemisratkaisuja.

Mättämisen ohella erilaisissa tilanteissa on mahdollista esimerkiksi myös hiippailla. Taistelemista päästään harrastamaan lähitaisteluaseiden ohella niin juosipyssyjen, lennokkaan taikuuden kuin väliaikaisesti apuun kutsuttavien henkienkin avulla. Omaa taisteluvarustusta pääsee säätämään uudella craft-ominaisuudella.

Pelaajat tietysti kohtaavat matkan varrella vihollisten lisäksi muita hahmoja, joista yhtenä erikoisempana tuttavuutena video esittelee kuoppaan juuttuneen ruukku-ukko Alexanderin. Hahmo ei ole maailmassa olemassa vain staattisena kuriositeettina, vaan pelaajat voivat auttaa tämän pois ahdingostaan lyömällä tätä tarpeeksi kovaa esimerkiksi nuijallaan. 

Totta kai moninpelimahdollisuuskin löytyy. Pelaajat voivat kutsua apuun muita seikkailijoita, mutta tuttuun tapaan kaikki pelisessioihin liittyvät pelaajat eivät välttämättä ole sieltä ystävällisemmästä päästä.

Aika ajoin pelaajat löytävät itsensä myös tiiviimmin rakentuvista luolastoista. Isommissa tällaisissa, kuten videon lopussa esiteltävässä linnassa, FromSoftwaren tarkoituksena on yhä tarjota erilaisia etenemisvaihtoehtoja. Luolastojen pomokohtaamisilta ei voi silti välttyä, mistä siitäkin saadaan maistiaisia videolla.

Elden Ring julkaistaan pc:lle, PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Seriesille ja Xbox Onelle helmikuun 25. päivä. Suljettu ennakkotestimahdollisuus on sekin tulossa ensi viikolla.

Lisää luettavaa