The Elder Scrolls Online vaatii kultaa muttei plussaa

The Elder Scrolls Onlinea voi pelata PlayStation 4:llä, vaikka Plus-tilausta ei löytyisikään. Xboxilla verkkoon luonnollisesti sen sijaan vaaditaan kullan kimallusta.

28.1.2014 18:28

Tänä vuonna ainakin osittain starttinsa saava massiiviroolipeli The Elder Scrolls Online ei ole vaatimassa PlayStation Plus -palvelun jäsenyyttä PlayStation 4:llä. Zenimax Online Studios kertoi asiasta tiistaina PlayStation Blogissa varmistaen, että itse pelin ostamisen ohella alustalla huolehtia täytyy siis enää vain pelin omasta kuukausimaksusta.

Myös Square Enixin massiiviroolipeli Final Fantasy XIV on alustalle saapuessaan toimimassa samalla mallilla.

Eurogamerin saamien tietojen mukaan Microsoft sen sijaan jatkaa tiukkaa nettipalvelupolitiikkaansa Xbox Onella myös The Elder Scrolls Onlinen kanssa. Mikäli peliä haluaa siis pelata uudella Xboxilla, vaaditaan pelaajalta Xbox Liven kultajäsenyyttä.

Pelin toiminnallisuuden osalta Zenimax on lisäksi PlayStation Blogissa varmistanut, että serverien osalta PlayStation 4 -versio pidetään erillään pelin Windows- ja OS X-versioista. Samalla Pohjois-Amerikan ja Euroopan pelaajat erotellaan vielä keskenään omille megapalvelimilleen.

The Elder Scrolls Online on päivätty saapuvaksi tietokonepuolelle 4. huhtikuuta, mutta toistaiseksi konsoliversioilla ei ole vielä julkaisupäivää. Ainakin PlayStation 4:lle suunnitteilla oleva beetatestiaikataulu on sekin vielä auki. Parhaillaan Zenimax Online Studios vielä esimerkiksi testaileekin, miten peli toimisi parhaiten juurikin ohjainta käyttämällä. Kehittäjät eivät myöskään osaa antaa arviota, miten paljon peli tulee saapuessaan syömään kovalevytilaa konsoleilla.

Lähde: PlayStation Blog, Eurogamer

Lisää luettavaa