Electronic Arts on ollut vuosien varrella kiinnostunut Valven ostamisesta, New York Times kertoo tuoreessa artikkelissaan. Sen mukaan EA olisi saattanut olla valmis maksamaan yhtiöstä yli miljardi dollaria.

Sivusto perustaa väitteensä kahten asioista perillä olevan henkilön puheisiin. Kyseiset henkilöt halusivat kuitenkin pysytellä nimettöminä.

Valven perustaja ja omistaja Gabe Newell ei pidä firmansa myymistä kuitenkaan mieluisana vaihtoehtona. Hänen mielestään yhtiön olisi parempi vaikka hajota kuin päätyä jättiyhtiön ostamaksi.

Electronic Artsia Valvessa ovat kiinnostaneet varmasti paitsi pelit myös Steam-latauspalvelu. EA on sittemmin pystyttänyt oman kilpailevan palvelunsa, Originin.

New York Timesin artikkelissa puidaan muun muassa Valven erityistä johtorakennetta. Pitkistä kehitysajoista tunnettu studio kykenee tekemään asiat omalla tavallaan, koska se ei ole ottanut senttiäkään rahoitusta ulkopuolisilta tahoilta.

Newell perusti Valven yhdessä Mike Harringtonin kanssa vuonna 1996. Molemmat miehet olivat keränneet hyvän alkupääoman Microsoftilla. Pelialan vakioanalyytikko MIchael Pachter arvioi, että yhtiö on tänään noin 2,5 miljardin dollarin arvoinen.

Valven tuoreimpiin projekteihin kuuluu Steam Big Picture. Kyseessä on käytännössä isoille televisioille suunniteltu uusi käyttöliittymä, jota voi hallita helpommin peliohjaimella.

Big Picturen kautta pääsee paitsi pelaaman myös surffailemaan. Ohjaimella kirjoittamista helpotetaan uudenlaisella käyttöliittymäratkaisulla.

Big Picturen beetavaihe käynnistyy tänään.

Lähde: New York Times, Kotaku

Lisää luettavaa