Electronic Arts tahtoisi ikioman Grand Theft Autonsa / Uutiset / pelaaja.fi

Electronic Arts tahtoisi ikioman Grand Theft Autonsa

18.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
13
Electronic Arts tahtoisi ikioman Grand Theft Autonsa

Julkaisijajätti Electronic Arts tahtoo paikata valtavan aukon tarjonnassaan.

Pelisivusto IGN:lle antamassaan tuoreessa haastattelussa Patrick Söderlund EA:n johtoportaasta huomauttaa, että toisin kuin monet julkaisijakollegansa, yhtiö on vielä vailla minkäänlaista suurta hittitoimintasarjaa. Siinä missä Take-Twolla on Grand Theft Auto ja Ubisoftilla Assassin's Creed, EA:n toimintatarjonta ammottaa tyhjyyttään. Söderlundin mukaan asia tullaan kuitenkin korjaamaan lähitulevaisuudessa.

– Alamme suurin lohko on toiminta, eikä meillä ole sitä paljon. Electronic Artsia ei tunneta todella suurista toimintapeleistä. Uusi strateginen suuntamme on laajentaa portfoliotamme sillä saralla, ja tutkailla mitä ehkä ennennäkemätöntä voisimme tuoda pelaajille, Söderlund selittää haastattelussa.

Vaikka tahtotila on EA:lla kova, uuden genren valloittaminen vaatii julkaisijalta kuitenkin paljon. Söderlundin mukaan kunnianhimo yksin ei riitä: valtavan mittakaavan projekti kaipaa myös kokenutta johtajaa sekä halua ja kykyä sijoittaa uudenlaisten pelien kehitykseen. 

IGN tiedustelee "oikeanlaisten tekijöiden" perään kuuluttavalta mieheltä haastattelussa, onko jotain vastaavaa mahdollisesti työn alla EA:n omilla studioilla. Yksi vahvimmista kehittäjäehdokkaista lienee entisen Ubisoft-konkari Jade Raymondin Motive Studios, jonka projekteista ei ole juuri hiiskuttu sen perustamisen jälkeen.

– Raymond tahtoi kokeilla jotain erilaista. Hän tahtoi kehittää toimintapelejä ja me tahdoimme lähteä siihen suuntaan... Kaikki loksahti paikalleen, ja siksi teimme sen, Söderlund vihjaa.

Lähde: IGN, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

EA yrittää tehdä kaikista peleistä mahdollisimman casualia niin ei varmasti sillä tule mitään GTA tyylistä hittiä

Käyttäjän Vezzeli kuva
Vezzeli

EA voisi ensin palkata kunnon tiimin tekemään KUNNOLLISEN NHL:n, eikä mitään vasemmalla kädellä kokoon huitaistua shittiä. Sen jälkeen voisivat suunnata kunnianhimonsa muualle.

Käyttäjän teemu96 kuva
teemu96

Olihan niillä se mohaa sillo mutta ryssivät senki ku piti nykyaikaa siirtyä siinäki.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Niin no GTA on niin kova sarja, ettei varmasti tule olemaan helppoa kehitellä mitään edes lähelle yhtä laadukasta. Ihan ensimmäinen askel olisi varmaan se, että kehitysajaksi "niin kauan kun se on valmis" ja toiseksi pelin oitää olla pelaajille ja se saa vaatia pelaajilta hieman kokemusta pelaamisesta. Mitä monimutkaisempi ja syvempi, niin sen parempi. Kolmanneksi rahastuksen maku pitää jäädä pois. En ole ostanut mitään lisäsisältöä GTA V:een ja silti pelaan peliä edelleen lähes päivittäin. Edes pelin ostaminen kahteen kertaan ei ärsyttänyt, vaikka tietenkin olisi ollut mukavaa jos siltä olisi välttynyt ja pc-versio olisi julkaistu samaan aikaan vanhojen konsoleiden kanssa. Sitten vielä kerran, kun luulette pelin olevan valmis, niin katsokaa vielä kerran ja lisätkää vielä yksi kerta kiillotusta. Nämä asiat näkyvät laadukkaassa pelissä, eli juuri GTA-sarjassa ja about kaikissa Nintendon peleissä.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Lue otsikko: "EA haluaisi lisää rahaa"

Käyttäjän flimplay kuva
flimplay

Noniin sieltä joku Ubisoft konkari tekemään samaa open world copy-pastea niin hyvä tulee...

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Vezzeli

EA voisi ensin palkata kunnon tiimin tekemään KUNNOLLISEN NHL:n, eikä mitään vasemmalla kädellä kokoon huitaistua shittiä. Sen jälkeen voisivat suunnata kunnianhimonsa muualle.

Eiköhän tässä tapauksessa ongelmana ole enemmän EA:n kehitysaikataulut kuin tekijätiimin osaaminen.

Lainaus käyttäjältä PSPiraatti

Lue otsikko: "EA haluaisi lisää rahaa"

Siinä missä mikä tahansa yritys, joka haluaa turvata pystyssä pysymisen...? Tosin varsinkaan mittavan avoimen maailman pelin kehitys ei ole halpaa ja näin ollen riskitöntä, joten tämä kantahan on oikein mielenkiintoinen EA:n kaltaiselle yritykselle. Helpompaakin rahaa olisi saatavilla.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur
Lainaus käyttäjältä Riepu

Lainaus käyttäjältä VezzeliEA voisi ensin palkata kunnon tiimin tekemään KUNNOLLISEN NHL:n, eikä mitään vasemmalla kädellä kokoon huitaistua shittiä. Sen jälkeen voisivat suunnata kunnianhimonsa muualle.Eiköhän tässä tapauksessa ongelmana ole enemmän EA:n kehitysaikataulut kuin tekijätiimin osaaminen.

Ja lisäksi NHL-pelien vähäinen kiinnostus maailmanlaajuisesti. Eli tuskin jääkiekkopelin kehitykseen kannattaa taaloja sijoittaa, jos kohdeyleisö on Pohjoismaat ja osa Kanadaa.

Käyttäjän Blastyk kuva
Blastyk
Lainaus käyttäjältä Temposaur

Ja lisäksi NHL-pelien vähäinen kiinnostus maailmanlaajuisesti. Eli tuskin jääkiekkopelin kehitykseen kannattaa taaloja sijoittaa, jos kohdeyleisö on [b]Suomi, osa Ruotsia ja Kanada.[/b]

Tarkensin. Taitaa Rory McIlroy golfikin olla monta kertaa suositumpi.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

On kyllä sangen harmillista, että EA on ostanut ja kuolettanut viime vuosien aikana kymmenkunta pelistudiota, mutta kaipaa silti lisää "hittejä". Onneksi kaikki kehittäjät eivät ole heidän ostettavissaan, sillä muuten saataisiin nauttia puolihutiloiduista GTA-julkaisuista vuoden välein.