Electronic Arts on vahvistanut paluunsa pelikauppa Steamiin. Asiasta saatiin vihiä aiemmin viime viikolla, mutta nyt Valven ja EA:n uusi yhteinen tulevaisuus on vahvistettu virallisesti.

Ensimmäinen uusi Steamiin ilmestyvä EA:n peli on marraskuun 15. päivä julkaistava Star Wars Jedi: Fallen Order, joka on jo nyt ennakkotilattavissa palvelusta. Lähikuukausina sille tekevät seuraa sellaiset tapaukset kuin Apex Legends, FIFA 20, Battlefield V, The Sims 4 ja Unravel Two. Keväällä EA:n oma tilauspalvelu EA Access tuodaan myös Steamiin.

Pelien pelaaminen vaatii yhä Origin-ohjelman asentamisen koneelle. EA:n pelien toiminta Steamissa mukailee siis paljon Ubisoftin pelejä, jotka vaativat tavanomaisesti Uplayn käyttöä Steamin lisäksi.

Originin käytön myötä Origin- ja Steam-pelaajat pääsevät toki moninpelaamaan keskenään.

– Tämä on hyvä päivä pelaajille. Olemme innoissamme voidessamme tehdä yhteistyöä EA:n kanssa, emmekä vain tuodaksemme heidän mahtavat pelinsä ja tilauspalvelunsa Steamiin, vaan avataksemme myös yhteisömme toisilleen ennennäkemättömällä tavalla, josta hyötyvät niin pelaajat kuin kehittäjät ympäri maailman, Valve-pomo Gabe Newell hehkuttaa.

Electronic Arts on pysytellyt etäällä Steamista aina vuodesta 2011 asti. Tuolloin se lanseerasi juurikin oman Origin-palvelunsa ja keskitti pc-toimintansa tuolloin täysin sen varaan.

Lähde: Electronic Arts

Lisää luettavaa