Vipinä pelijätti Electronic Artsilla ei tunnu hellittävän. Kuluvan viikon aikana verkkoon on rantautunut useita raportteja yhtiöön liittyvistä irtisanomisista ja studioiden sulkemisista, mitä on seurannut myöhemmin myös EA:n julkaisema virallinen blogikirjoitus yhtiön kohtaamiin rakenneuudistuksiin liittyen.

Erittäin lyhyessä viestissään EA toteaa jälleen irtisanoneensa joukon työntekijöitään sen pyrkiessä siirtämään keskittymistään uuden teknologian ja mobiilimarkkinoiden puoleen. Se kiittääkin entisiä alaisiaan heidän antamastaan panoksesta, mutta ei kuitenkaan tarkenna, miten mittavista irtisanomisista on kyse ja missä ne ovat varsinaisesti tapahtuneet.

Yhteisöpalvelu Twitteriin ilmaantuneiden viestien mukaan PopCapin studio Vancouverissa sekä Quicklime Games olisivat joutuneet suljetuksi. Pelilehti Game Informer on puolestaan myös kertonut kuulleensa useilta lähteiltä EA:n olevan lopettamassa EA Partners -ohjelmansa, jolla yhtiö on auttanut julkaisemaan muun muassa Brütal Legendsin ja Crysis-pelejä. Insomniac Gamesin pian saapuvan Fuse-räiskinnän ja Respawn Entertainmentin julkistamattoman pelin ei uskota kuitenkaan kärsineen tästä.

Virallisia lisätietoja tapahtumista odotetaan ilmaantuvan jossain muodossa toukokuun alussa, jolloin EA julkaisee hiljattain päättyneen tilikautensa vuosikertomuksen.

Electronic Artsin uudelleenjärjestelyt ovat vilisseet otsikoissa tiuhaa tahtia tänä vuonna. Viime viikolla yhtiö ilmoitti sulkevansa joukon suurempia Facebook-pelejään, mitä edelsi joukko irtisanomisia niin huhtikuun alussa kuin myös helmikuussakin. Yhtiössä vuodesta 2007 asti toimitusjohtajana toiminut John Riccitiello puolestaan irtisanoutui tehtävistään viime maaliskuussa.

Lähde: EA, Game Informer, Polygon

Lisää luettavaa