Elektroniikkajätti AMD paljasti johdottomat Sulon Q -virtuaalilasinsa / Uutiset / pelaaja.fi

Elektroniikkajätti AMD paljasti johdottomat Sulon Q -virtuaalilasinsa

15.03.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
5
Elektroniikkajätti AMD paljasti johdottomat Sulon Q -virtuaalilasinsa

Elektroniikkavalmistaja AMD on paljastanut oman virtuaalitodellisuusprojektinsa.

Sulon Q -nimellä kulkevat virtuaalitodellisuuslasit ovat näillä näkymin markkinoiden ensimmäinen täysin itsenäinen, johdoton ratkaisu. Kaikki virtuaalitodellisuuskokemuksen pyörittämiseen tarvittava on ahdettu ulkoisen kovalevyn kokoiseen laatikkoon, joka asetetaan käyttäjän takaraivolle. 

Kompaktista koostaan huolimatta AMD:n keskusyksikkö- ja grafiikkarautaa hyödyntävät lasit pystyvät kunnioitettaviin saavutuksiin. 110 asteen näkökentän omaavat lasit syöttävät virtuaalitodellisuutta ja Hololens-henkistä muunneltua todellisuutta käyttäjänsä verkkokalvoille 2560x1440 -resoluutiolla, joka kirii ohi esimerkiksi edelläkävijänä tunnetusta Oculus Riftistä.

Ilmeisesti Sulon Q on myös varusteltu jonkinlaisella käyttäjää ympäröivää tilaa ja pään ja käsien asentoja seuraavalla teknologialla, joka ei vaadi HTC Viven tapaan ylimääräistä laitteistoa. Mielenkiintoista kyllä, lasejaan langattomina mainostava AMD ei ole vielä hiiskunut niiden akunkestosta tai mahdollisesta verkkovirtakytköksestä.

Tarkemmin Sulon Q:n teknisistä ominaisuuksista voi lukea niitä AMD:n kanssa yhteistyössä kehittävän Sulon Technologiesin blogista. Lasien esittelyvideon puolestaan voi katsoa alta.

Lasien on määrä saapua kuluttajien saataville myöhemmin tänä keväänä.

Lähde: Sulon, VG247, Rock, Paper, Shotgun

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Tulee kaunista jälkeä, kun akku päättää räjähtää. Langaton on kyllä silläkin riskillä parempi, niin ei ainakaan johdoissa kompuroi.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Akunkesto tyyliin max 2h.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Tämähän on vasta julkistus. Jos aikasemmat merkit paikkansa pitävät, niin tämä on kuluttajilla 2 vuoden päästä aikaisintaan. Ja kyllähän nämä kehittyy. Oculuksesta ja Vivestä tulee myös langattomat mallit joskus, mutta mennään näillä mitä on nyt.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus käyttäjältä gurgi

Tulee kaunista jälkeä, kun akku päättää räjähtää. Langaton on kyllä silläkin riskillä parempi, niin ei ainakaan johdoissa kompuroi.

Juuh, vähän itseäkin mietitytti tuo. Kuitenkin ilmeisesti (max) 35W prosessorista kyse, eli maksimitehot lienee 50W tienoilla, kyllähän tuo jo akkukapasiteettia tarvitsee. Saa nähdä hikoaako takaraivokin. Sinänsä kyllä mielenkiintoinen vehje. Epäilyttää kyllä "late spring" markkinoilletulo.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Hinta: over nine thousand?