Elektroniikkavalmistaja AMD on paljastanut oman virtuaalitodellisuusprojektinsa.

Sulon Q -nimellä kulkevat virtuaalitodellisuuslasit ovat näillä näkymin markkinoiden ensimmäinen täysin itsenäinen, johdoton ratkaisu. Kaikki virtuaalitodellisuuskokemuksen pyörittämiseen tarvittava on ahdettu ulkoisen kovalevyn kokoiseen laatikkoon, joka asetetaan käyttäjän takaraivolle. 

Kompaktista koostaan huolimatta AMD:n keskusyksikkö- ja grafiikkarautaa hyödyntävät lasit pystyvät kunnioitettaviin saavutuksiin. 110 asteen näkökentän omaavat lasit syöttävät virtuaalitodellisuutta ja Hololens-henkistä muunneltua todellisuutta käyttäjänsä verkkokalvoille 2560×1440 -resoluutiolla, joka kirii ohi esimerkiksi edelläkävijänä tunnetusta Oculus Riftistä.

Ilmeisesti Sulon Q on myös varusteltu jonkinlaisella käyttäjää ympäröivää tilaa ja pään ja käsien asentoja seuraavalla teknologialla, joka ei vaadi HTC Viven tapaan ylimääräistä laitteistoa. Mielenkiintoista kyllä, lasejaan langattomina mainostava AMD ei ole vielä hiiskunut niiden akunkestosta tai mahdollisesta verkkovirtakytköksestä.

Tarkemmin Sulon Q:n teknisistä ominaisuuksista voi lukea niitä AMD:n kanssa yhteistyössä kehittävän Sulon Technologiesin blogista. Lasien esittelyvideon puolestaan voi katsoa alta.

Lasien on määrä saapua kuluttajien saataville myöhemmin tänä keväänä.

Lähde: Sulon, VG247, Rock, Paper, Shotgun

Lisää luettavaa