Frontier Developmentsin joukkorahoitettu avaruusseikkailupeli Elite: Dangerous ei tule sittenkään sisältämään minkäänlaista offline-tilaa. Pelin Kickstarter-sivuilla luvatun ominaisuuden poissaolo on selvinnyt vasta vain noin kuukautta ennen Elite: Dangerousin virallista julkaisua.

Pelin kotisivuilla tehdyn ilmoituksen mukaan uudesta Elitesta pääsee kyllä nauttimaan halutessaan yksin, mutta pelaaminen vaatii silti ottamaan yhteyttä pelin palvelimille. Tämä johtuu siitä, että monet pelin galaksien mekaanisista toiminnoista on isketty toimimaan juurikin sen omien serverien sisällä.

Elite: Dangerousin vastaavana tuottajana toimivan Michael Brooksin mukaan offline-tilan toteuttaminen olisi pakottanut kehittäjiä tekemään merkittäviä kompromisseja visionsa suhteen. Monet peliä odottaneet ovat ehtineet ottaa uutisen vastaan pettyneinä erityisesti pelin foorumeilla.

Elite: Dangerous saa virallisen julkaisunsa pc:llä 16. joulukuuta. Vielä julkaisun jälkeenkin peli on laajenemassa muun muassa uusien aluksien muodossa.

Lähde: Frontier Developments, Gamespot

Lisää luettavaa