Elite: Dangerous, Wasteland 2 ja paljon paljon muuta matkalla Xbox Onelle

Wasteland 2 mataa PS4:lle ja Xbox Onelle. Samalla Microsoft on julkistanut myös tukun muita uusia Xbox Onelle matkalla olevia pelejä ja esitellyt aikeitaan sitoa Xbox Onen ja Windows 10:n läheisesti yhteen.

4.3.2015 22:34

Microsoft on vahvistanut pelinkehittäjien omassa Game Developers Conference -tapahtumassa joukon uusia Xbox Onelle saapuvia pelejä. Paljastettujen nimikkeiden joukosta on noussut esiin muun muassa sellaisia maineikkaita tekeleitä kuin Wasteland 2, Elite: Dangerous ja Shovel Knight.

Kuten PlayStationeilla, on Shovel Knight saamassa Xbox Onella hieman ylimääräistä bonussisältöä. Kratosta peliin ei tietysti kannata Xboxilla odottaa, mutta hänen sijastaan Battletoads-sankarit Rash, Zitz ja Pimple tulevat kuitenkin löytymään pelistä. Microsoft myös vihjaili, että lisää Battletoadsia saattaa siintää vielä tulevaisuudessa.

Eliten osalta Microsoft on vuorostaan sanellut, että Xbox One on nimenomaan ensimmäinen konsoli, jolla uusin Elite tullaan vielä tänä vuonna näkemään. Wasteland 2:n tiedetään puolestaan olevan jo kovaa vauhtia matkalla myös PlayStation 4:lle loppukesäksi.

Game Developers Conferencen yhteydessä Microsoft julkisti myös kokonaan uuden pelin nimeltä Gigantic. Tuoreen Motiga-studion kehittämä tuotos edustaa kovasti suosittua verkkopohjaisten areenatoimintapelien genreä (MOBA) ja sen on määrä tukea pelaamista Xbox Onen ja Windows 10:n välillä hieman Fable Legendsin tapaan.

Game Developers Conferencessa Microsoft hehkuttikin kovasti aikeitaan tarjota kehittäjille jatkossa työkaluja, joilla pelejä on helppo työstää yhteisesti sekä Windows 10 -laitteita että myös Xbox Onea varten. Microsoft on luvannut tuoda myös Windows 10 -laitteiden ja Xbox Onen välille PlayStationeilta tuttun cross-buy-ominaisuuden, jonka myötä tiettyjä pelejä ei tarvitse ostaa useita kertoja, jos niitä haluaa pelata esimerkiksi sekä pc:llä että Xboxilla.

Ensimmäinen cross-buyta tukeva peli on Pinball FX2.

Listan Game Developers Conferencessa esillä olleista Xbox Onen indiepeleistä löytää Xbox Wire -sivuilta. Myös Xboxin virallinen YouTube-kanava on täynnä trailereita kyseisistä peleistä.

Lähde: Official Xbox Magazone (Twitter), PlayStation Blog, Polygon

Lisää luettavaa