Embracer Groupin maailmanvalloitus jatkuu – entinen Duke Nukem -suurnimi 3D Realms ja kuusi muuta pelitaloa liittyvät osaksi THQ Nordicin emoyhtiötä / Uutiset / pelaaja.fi

Embracer Groupin maailmanvalloitus jatkuu – entinen Duke Nukem -suurnimi 3D Realms ja kuusi muuta pelitaloa liittyvät osaksi THQ Nordicin emoyhtiötä

5.08.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Embracer Group, 3D Realms, Digixart, Ghost Ship games, Deep Rock Galactic, Slipgate Ironworks, Easy Trigger

Tiuhaan tahtiin pelitaloja haaliva Embracer Group on käynyt taas ostoksilla. Viimeisimpänä ruotsalaisyhtiö on ilmoittanut tehneensä jälleen kaikkiaan seitsemän uutta hankintaa yhdessä tytäryhtiöidensä Koch Median, Saber Interactiven ja Coffee Stain Studiosin kanssa.

Viimeisimmistä hankkeista nimekkäin on 3D Realms, joka tunnetaan muun muassa Duke Nukemin ja ylipäätänsä monen 90-luvun räiskinnän vanhana kotipaikkana. Uuden kodin se on löytänyt nimenomaan Saber Interactiven alaisuudesta, jota on asuttamassa vastaisuudessa myös 3D Realmsin kanssa pitkää kumppanuutta viime vuosina harrastanut Slipgate Ironworks. Tanskalaisstudio työstää parhaillaan esimerkiksi Kingpin: Reloadedia ja avusti kyberpunkninjailu Ghostrunnerin työstössä.

Osuvasti aiemmin tänä vuonna Embracer haali haltuunsa myös Gearbox Softwaren, joka on Duke Nukem -sarjan nykyinen omistaja.

Muita Embracerin hiljattaisia ostoksia ovat edustaneet Deep Rock Galactic -tekijä Ghost Ship Games, Road 96 -seikkailua parhaillaan työstävä DigixArt, Huntdown-kehittäjä Easy Trigger Games, virtuaalitodellisuuspeleihin erikoistunut Force Fieldsekä mobiilijulkaisija CrazyLabs. Yhtiöistää DigixArt ja Force Field toimivat osana Koch Mediaa, Easy Trigger ja Ghost Ship Games osana Coffee Stain Studiosia ja CrazyLabs suoraan Embracer Groupin alaisuudessa.

Lähde: Embracer Group

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Duke on siis teknisesti "palannut kotiin", mielenkiintoista. Ottaen kuitenkin huomioon kuinka kauan 3D Realms souti ja huopi Foreverin kanssa, se ei ehkä ole hyvä asia.

Duke kyllä voisi tehdä paluun, kunhan seon modernisoitu kunnolla ja ne Foreverin huonot kohdat ymmärretään jättää pois. Pelimaailma kuitenkin elää tällä hetkellä Retro-räiskintöjen aikaa kun Doom rebootattiin 2016 ja indie-puolella Dusk, Strafe, Shadow Warrior ja tuleva Postal: Brain Damaged kaikki osoittaa että peleissä voi tehdä muutakin kun kykkiä suojassa odottamassa elämän palautumista.