Espoolaisstudio Remedy näkee mahdollisuuksia pelialan epävarmassa tilassa

Remedy Entertainmentin hallitus on kasvanut kahdella varsin nimekkäällä herralla. Näiden avulla pelitalo pyrkii hakemaan menestystä epävarmuuden varjostaman pelialan sisuksissa.

14.9.2013 15:15

Peliala saattaa hyvinkin käydä parhaillaan läpi tavanomaista vahvempaa epävarmuuden ja riskien aikaa uusien alustojen lähestyessä ja mobiililaitteiden jyllätessä, mutta se ei välttämättä ole täysin huono asia. Näin näkee ainakin espoolaisen Remedy Entertainment -pelitalon toimitusjohtaja Matias Myllyrinne, joka valotti hiljattain Alan Wake -luojien nykytilaa VentureBeatin ja Gamesindustry Internationalin haastattelemana.

– Ainakin minusta tuntuu, että käsillä on pelaamisen kulta-aika. Uusia kortteja jaetaan pöytään ja tarjolla on jälleen kerran mahdollisuus nousta erittäin menestyksekkääksi itsenäiseksi studioksi, Remedy-pomo kuvaili Gamesindustry-sivustolle.

Huipulla kuitenkin tunnetusti tuulee, joten sotaan ei ole syytä lähteä valmistautumatta. Tästä johtuen Remedy onkin nyt nimittänyt kaksi nimekästä miestä osaksi yhtiön hallitusta. Toinen heistä on Epic Gamesin viime vuonna jättänyt pelikonkari Mike Capps ja toinen puolestaan F-Securen nykyinen toimitusjohtaja Christian Fredrikson.

– Mikella on takanaan huima toimintahistoria pelialalla. Hän on ollut erittäin menestyksekäs ja on osoittanut kykynsä uudelleen ja uudelleen. Toisaalta uskon, että mukaan on myös hyvä saada Christianin tarjoama ulkopuolinen näkökulma, joka haastaa perinteet niin suunnittelun, organisaation kehittämisen kuin koko studion rakentamisenkin saralla.

Paraikaa Remedy työstää seuraavaa uutta suurpeliään Xbox Onelle. Quantum Breakiksi ristitty tuotos julkistettiin yhdessä uutuuskonsolin kanssa viime toukokuussa. Se on herättänyt huomiota jo varsinkin näyttävällä teknologiallaan sekä ideallaan sulauttaa pelikokemukseen mukaan televisiosarjan seuraamista.

Lähde: Gamesindustry, VentureBeat

Lisää luettavaa