Ennätysvuosi siivitti iOS-kehittäjien liikevaihdon 10 miljardiin dollariin / Uutiset / pelaaja.fi

Ennätysvuosi siivitti iOS-kehittäjien liikevaihdon 10 miljardiin dollariin

12.01.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Ennätysvuosi siivitti iOS-kehittäjien liikevaihdon 10 miljardiin dollariin

Apple on kertonut iOS-alustan sovelluskehittäjien liikevaihdon yltäneen ennätykselliseen 10 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuonna 2014.

Ennätyslukema kertoo mobiilialustojen merkittävästä kasvusta, sillä Applen mukaan App Storen laskutus kasvoi vuodesta 2013 50 prosenttia. Vaikka Apple ei paljastanutkaan tarkempia lukemia, on leijonanosa myynnistä oletettavasti päätynyt pelistudioiden taskuihin. Pelaaminen on yksi App Store -sovelluskaupan suosituimmista osioista. App Storen kerrotaan tuottaneen sovelluskehittäjille kaikkiaan 25 miljardia dollaria sen kuusivuotisen historian varrella.

Vuoden vaihtuminen ei näytä hiljentäneen sovelluskaupan myyntiä. Applen paljastamien tietojen mukaan App Storen sovelluksia ja sovellusten sisäisiä ostoja laskutettiin vuoden ensimmäisen viikon aikana lähes 500 miljoonalla dollarilla. Tammikuun ensimmäisen päivän kerrottiin olleen myös sovelluskaupan historian toistaiseksi menestyksekkäin myyntipäivä.

Lähde: Gamesindustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

En oo päässy vielä tajuamaan, mikä tekee Applen kännyköistä niin suosittuja. Itellä ollu aina Android, mut jos joku osaa hyvin vastata tähän, niin saatan ostaa seuraavaksi IOS:än.

Nostoja