Ennuste: PS4 hallitsee konsolimarkkinoita vuonna 2016 / Uutiset / pelaaja.fi

Ennuste: PS4 hallitsee konsolimarkkinoita vuonna 2016

7.05.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
19

Markkinatutkimusyhtiö International Data Corporationin uusin konsolimarkkinoita koskeva ennuste sijoittaa PS4:n pelikonsolien kärkisijalle vuonna 2016.

IDC:n ennusteessa Sonyn PS4:n uskotaan olevan myydyin uuden sukupolven konsoli 51 miljoonan kappaleen maailmanlaajuisilla myynneillä. Raportin mukaan Microsoftin Xbox One onnistuu kuitenkin petraamaan PS4:n rinnalla. IDC ennustaa Microsoftin alkavan ensi vuoden aikana myydä Xbox Onea ilman Kinect-liiketunnistussensoria, mikä mahdollistaa yhtiön mukaan Xbox Onen kipuamisen Pohjois-Amerikan myydyimmäksi konsoliksi.

Nintendon Wii U:n taas uskotaan saavan ensi vuodenvaihteen tienoilla noin 50 dollarin arvoisen maailmanlaajuisen hinnanalennuksen. Ennusteessa Wii U:n ei kuitenkaan uskota kurovan eroa kilpailijoihin merkittävästi alennuksesta huolimatta.

Lisäksi IDC:n tällä viikolla ilmestyvä 73-sivuinen raportti ennakoi kivijalkamyymälöiden konsoli- ja pelikaupan laskevan n. 10 prosenttia edellisestä konsolisukupolvesta. Konsolikaupan uskotaan kuitenkin tuottavan edellistä sukupolvea suuremman liikevaihdon korkeamman keskihinnan ansiosta. Pelilevyjen myynnin odotetaan kuitenkin romahtavan lähes puoleen edelliseen sukupolveen verrattuna. Nykyisten trendien perusteella yli puolet konsolien sovellus- ja palvelumyynneistä on peräisin digitaalisista kanavista vuoteen 2019 mennessä.

Lähde: Gamesindustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Light_Yagami kuva
Light_Yagami

ps4 on parempi kun xbox one ja ps3 ja xbox 360
xbox 360 on parempi kun xbox one ja ps3

kohta updatee mun xbox 360->Ps4 :D

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

inb4 Nintendolla ollut salatuotannossa Wii U:lle täysi Pokemon peli, Animal Crossing sekä Skyward Sword HD gamepad ohjauksella.
Wii U myynti kasvaa 9000% :D

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

inb4 Nintendolla ollut salatuotannossa Wii U:lle täysi Pokemon peli, Animal Crossing sekä Skyward Sword HD gamepad ohjauksella.
Wii U myynti kasvaa 9000%

...nostaen konsolin myynnit ennätykselliseen 10 000(!) kappaleen kuukausi vauhtiin!

Toivottavasti kaikki valmistajat selviävät konsolien kanssa plussan puolelle, Sonylla ja Nintendolla ei mene kovinkaan vahvasti. Hirvittää ajatella tulevaisuutta missä ei olisi "oikeita" pelikonsoleita.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie

Jos Wii U:n saisi alle kahdensadan, niin kyllä lähtis kaupasta mukaan.

Käyttäjän redshift kuva
redshift
Lainaus käyttäjältä Eerie

Jos Wii U:n saisi alle kahdensadan, niin kyllä lähtis kaupasta mukaan.

Pelkästään GamePad maksaa maahantuojalla noin 160 euroa, joten ei tule ihan heti alle 200 euron irtoamaan.

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Juuri näin se menee. PS4 on sukupolvensa aivan kiistaton kuningas. Ja WiiU ei tähän taloon tulisi vaikka hinta laskisi puolella. Nintendo on kyllä niin ureoinut WiiU:n tulevaisuuden kuin olla ja voi.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Mitä kurottavaa Wii U:lla muka on Xboneen nähden, kun se on myynyt kuitenkin enemmän. Onhan Ne myynnit laahanneet, mutta kaikki riippuu julkaistavasta softasta, joten mitään lopullista ei voida vielä tässä vaiheessa sanoa.

Käyttäjän Core kuva
Core
Lainaus käyttäjältä Mikanes

Mitä kurottavaa Wii U:lla muka on Xboneen nähden, kun se on myynyt kuitenkin enemmän. Onhan Ne myynnit laahanneet, mutta kaikki riippuu julkaistavasta softasta, joten mitään lopullista ei voida vielä tässä vaiheessa sanoa.

Lienee kuitenkin enempi tai vähempi pakko ottaa huomioon saatavuus eri markkina-alueilla ja se kuinka kauan ko. laite on ollut saatavilla. Ei se PS4:kään ole ihan kauheasti yli WiiU:n kerennyt vielä myymään, mutta aika huono argumentti olisi jos väittäisit saman tien että "WiiU on myynneissä ihan PS4:n kintereillä" :P

Komppaan tossa jossain määrin paria jo mainittua näkökulmaa, mulla ei niin väliä kuka johtaa, kunhan kaikki pysyisivät relevantteina. Siitä ei hyödy pidemmän päälle kukaan, ettei ole kunnon kilpailua.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Ennuste: Pohjois-Irlanti luovutetaan Irlannille. Israeliin viimein rauha, arabit poistuvat. Afrikassa syntyvyys kuriin, nälänhätä on vain muisto. Kiinaan demokratia. Pohjois-Korea ja Etelä-Korea yhdistyvät uudeksi supervallaksi. Kaikki tämä vuonna 2016.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Uskon että nämä erot tulevat tasoittumaan pelien myötä, PS4 voi johtaa nyt, mutta ei se jatku ikuisesti jollei sille tule hyviä yksinoikeuspelejä ja Xbonelle alkaa puskea Haloa ym. yksinoikeussisältöä. Wii U:ta ei kannata kuopata vielä, myös 3DS sai aikanaan kylmän vastaanoton ja siitäkin povattiin täyttä katastrofia, ja että Nintendon pitäisi vetäytyä pois kannettavien pelikonsolien markkinoilta. Nykyisin tuskin kukaan väittäisi samaa. Mielestäni 3DS on aika mitäänsanomaton laitteena, ja se tuntuu mitättömältä askeleelta DS:stä, varsinkin PS Vitaan verrattuna, mutta se myy hyvin loistavien peliensä ansiosta. Wii U voi ihan yhtä hyvin roikkua hyvien pelien turvin kilpailijoidensa mukana, mutta kyllä se vaatisi jo pientä ihmettä että siitä tulisi Wiin kaltainen menestys.