Ensi vuonna lähdetään robotti-Ruotsiin – Just Cause -kehittäjät paljastivat Generation Zeron / Uutiset / pelaaja.fi

Ensi vuonna lähdetään robotti-Ruotsiin – Just Cause -kehittäjät paljastivat Generation Zeron

7.06.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Just Cause -sarjaa tehnyt Avalanche Studios on paljastanut sen historian ensimmäisen omakustannepelin. Pc:tä, PlayStation 4:ää ja Xbox Onea varten studiossa on valmisteilla avoimen maailman räiskintäpeli Generation Zero, joka sijoittuu robottien valtaamaan 1980-luvun Ruotsiin.

Yhdestä neljälle pelaajalle suunniteltussa Generation Zerossa tarkoituksena olisi tietysti taistella ruotsalaisia uhkaavia robotteja vastaan. Varsinkin sissitaktiikoiden pitäisi muodostua elintärkeiksi taistelukeinoiksi, sillä hiippailun ja pysyvyyden kerrotaan olevan iso osa pelin maailman toimintaa. Robottien taistelussa saamat arvet ovat esimerkiksi ikuisia, vaikka näitä ei saisi aina kerralla kukistettua,. Näin ollen niitä voi paeta kesken taistelun ja palata sitten myöhemmin ajankohdalla viimeistelemään.

Avalanchen mukaan Generation Zeron julkaiseminen omilla varoilla takaa sille täyden luovan vastuun pelistä. Ulos peliä on kaavailtu ensi vuodelle.

Parhaillaan Avalanchen tiedetään tekevän myös Rage 2:ta. Yhtiö on siirtymässä kesän aikana myös Nordisk Filmin omistukseen.

Lähde: Generation Zero (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Joku naapurimaassa taisi vetää terästettyä Surströmmingiä, että ei muuten tuollaista keksisi

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Jättebra! Nyt on maailman kirjat sekaisin! Onko ensimmäinen ison luokan peli, joka pohjautuu Ruotsiin/Skandinaviaan/Pohjoismaihin? Lisää tällaisia miljöitä! Olen muutenkin mietitnyt, että pelinkehittäjien pitäisi enemmän käyttää oman maansa miljöötä enemmän. Välillä tuntuu, että kaikki pelinkehittäjät, olivat ne sitten Aasiassa, Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa, kehittävät pelejä, jotka sijoittuvat Yhdyvaltoihin. Vaikka peli olisi kuinka mielenkintoinen, kiinnostus alkaa ainakin omalta osaltani hiipumaan, jos se sijoittuu loppuunkulutettuihin losiin tai nyyjorkkiin. Avalanche Studiosille isot peukut! Ei sitä tiedä vaika tästä pelistä tulee uusi trendinluoja miljöiden osalta! Heja Sverige, toppen!

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Lähtökohtaisesti kiinnostava tapaus kyllä, etenkin koska co-op!

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Näyttää mielenkiintoiselta pitää tämäkin laittaa tarkkailuun.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Nyt on tapahtumaympäristö kohdillaan!

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Jos maisemat jätetään huomiotta, niin muissa maissa minua eniten kiehtoo huumori ja omaleimainen kulttuuri. Ruotsalaispelin ollessa kyseessä huumorin voinee unohtaa, mutta yleisesti ottaen haluaisin kyllä nähdä enemmän sitä, että pelistudiot tekisivät omaan kotimaahansa sijoittuvia pelejä.

Toki isommissa AAA-peleissä vilahtelee tapahtumapaikkoina vaikka mitä, mutta niistä tulee enemmän sellainen tympeä lomailufiilis. Kaikki puhuu englantia tai parhaimmillaan englantia vammaisella aksentilla, jonka lisäksi koko käsikirjoitus on laadittu ihan puhtaasti sellaisen henkilön näkökulmasta, joka ei ole kulttuurin vaikutuspiirissä elänyt – ja se näkyy!

Tulee mieleen ihan joku Gran Canarian loma, jossa pyöritään joka ilta suomibaareissa ja ateriaksi syödään nakkia ja muussia. Ihan hiton latteaa.