Positiivisin yllätys Bethesda BFG -tapahtumassa oli Prey 2:n paljastaminen. Monet saattavat ehkä muistaa alkuperäisen Preyn, joka oli varsin omintakeinen ja erinomainen räiskintäpeli. Sen sankarina toimi USA:n alkuperäisväestöön kuuluva Tommy, joka joutui tyttöystävänsä ja isoisänsä kanssa muukalaisten kaappaamaksi. Tommylla oli apunaan henkimaailma voimia ja pystyi liikkumaan paikasta toiseen muun muassa erilaisten porttien avulla.

Jatko-osa suhteen onkin yllättävää se, ettei Tommy ole sen päähenkilönä. Nyt pääosassa on USA:n liittovaltion sheriffi Killian Samuels, joka joutuu myös muukalaisten kaappaamaksi. Mies joutuu Exodus-nimiselle suljetulle planeetalle, jota asuttavat useat myös kaapatuksi tulleet muukalaislajit. Killian menettää muistinsa ja toimii planeetalla palkkionmetsästäjänä.

Pelin idea on kääntää ykkösosan lähtökohta, eli muukalaisten jahtaama ihminen, päälaelleen, sillä nyt pelaaja saalistaa itse muukalaisia. Luonteeltaan Prey 2 on avoimen pelimaailman peli, jonka innoittajia ovat toimineet Blade Runner, Mirror’s Edge ja film noir. Vaikka kyseessä onkin pelihahmon silmistä kuvattu peli, on mukana myös paljon kiipeilyä ja tasoloikkaa. Apunaan Killianilla on monenlaisia apuvälineitä, kuten sähköbola, olkaan kiinnitetty miniraketinheitin ja dna-jäljitin.

Esitetty demo oli varsin vakuuttava, etenkin räiskinnän ja tasoloikan suhteen. Myös puitteet olivat kunnossa ja demossa nähty kaupunki asukkaineen toi mieleen Blade Runnerin ja Tähtien sota -elokuvien Coruscantin.

Prey 2 julkaistaan Xbox 360:lle, PS3:lle ja pc:lle ensi vuoden puolella.

Attling_kiosk Ceros_capture_b Ceros_gunman Ceros_threatened Exodus_skyline Hunter_fuselage

Lisää luettavaa